torsdag 8. mai 2014

Norwegian - Kjos fremstår som en useriøs leder

Bjørn Kjos har fått massiv kritikk fra arbeidstakerorganisasjonen Parat for sin håndtering av Norwegian-konflikten. Bemanningsbyrået som ifølge Kjos skal ansatte selskapets kabinansatte i Danmark, sier de ikke har hørt om denne avtalen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Proffice: – Ikke hørt at vi skal ansette kabinansatte

Norwegians 228 kabinansatte i Danmark kan få sparken og gå en uviss framtid i møte hvis de går ut i streik. Useriøst, mener Parat.

Bemanningsbyrået som ifølge Norwegian skal ta over de kabinansatte i Danmark, hevder nemlig de ikke er blitt varslet om overtakelsen.
Ifølge et styrevedtak i Norwegian skal de 228 «flyttes over» til det nordiske bemanningsbyrået Proffice og deretter leies inn igjen av flyselskapet.
Men Proffice opplyser til E24 at det ikke er inngått noen avtale om at de skal ansette de kabinansatte, som ifølge nettavisen dermed ikke har noen garanti for jobb etter en eventuell streik.
– Vi tar først stilling til det dersom vi får spørsmålet, sier pressesjef Maria Uggla i selskapet til E24.
Les også: Norwegians omdømme på sitt verste noensinne

Må si opp alle eller ingen

Danske arbeidsrettsadvokater bekrefter overfor E24 at Norwegian etter dansk lov kan gi de ansatte sparken dersom de streiker. Da må i så fall samtlige 228 kabinansatte sies opp.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos har gitt inntrykk av at betingelsene rundt de nye ansettelsesforholdene allerede er klare.
– De blir outsourcet nå, ja, sa Kjos til Dagens Næringsliv torsdag.
Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, oppfatter de skiftende signalene som useriøse.
– En trussel blir ikke bedre bare fordi man gjentar den flere ganger, sier han til NTB, og understreker at Parat ikke lar seg skremme av at Norwegian varsler konsekvenser for streikende ansatte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.