torsdag 1. mai 2014

Norwegianstreik utsatt

FORHANDLER: Det er fortsatt fare for Norwegian-streik. (Foto: NTB scanpix)

Streiketrusselen i Norwegian utsatt i to uker

En eventuell felles Norwegian-streik i Norge og Danmark kan tidligst starte om to uker på grunn av en utsettelse av meklingen for de kabinansatte i Danmark.
– Forligsmanden i Danmark har utsatt arbeidskampen der med to uker regnet fra i går. Om han velger å legge fem dager på toppen av det, vet vi ikke, men vi antar det, sier Hans-Erik Skjæggerud i Parat.
Forligsmanden i Danmark tilsvarer Riksmekleren i Norge. Uansett betyr utsettelsen at dersom de kabinansatte i Norwegian i Norge og Danmark skal streike samtidig, kan dette tidligst skje om 14 dager.

Fortsatt streikefare

Her i Norge kom Norwegian og Parat ikke til enighet i den tvungne meklingen, og partene gikk fra hverandre like etter midnatt natt til onsdag. De er enige om å treffes senere, men fortsatt er det fare for streik for 1.230 kabinansatte.
Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud bekrefter at Norwegian fortsatt har trusselen om streik hengende over seg.
– Det vil gå fire dager fra vi eventuelt melder om plassfratredelse, til en konflikt starter. Forhandlingsutvalget vårt har nå vært i en krevende mekling siden mandag morgen. Vi vil nå oppsummere inntrykkene fra meklingen før vi går videre, sier Skjæggerud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.