tirsdag 3. juni 2014

Ingen boble




Luftfart

Flytopper avviser boble

Flyselskaper verden over har bestilt flere enn 11.500 fly de neste årene. - Men det blir ingen overflod av kapasitet i bransjen, sier Qatar Airways-sjefen.
Flytoppene er i disse dager samlet på IATA-konferansen i Doha i Qatar, og de er samstemte om én ting: De rekordstore flyordrene som nå ligger inne hos flyprodusentene utgjør ingen boble.
- Det er et stort behov for å erstatte gamle fly de neste ti årene, sa Qatar Airways´toppsjef Akbar Al Baker i en paneldebatt mandag, ifølge Flightglobal.com.

Andre flytopper bekreftet at de fleste flyordrene som nå ligger inne fra flyselskaper i modne luftfartsmarkeder skal brukes som oppgraderinger, mens flyselskaper i fremvoksende markeder stort sett kjøper fly for å ekspandere.
Qatar Airways selv har bestilt 300 nye fly det neste tiåret. Rundt halvparten av disse skal erstatte gamle fly.

- Å ikke vokse, det er galskap

Cathay Pacific Airways-topp Ivan Chu sier at nøkkelen til å bestille passasjerfly er å være fleksibel - å vokse når økonomien er sterk og erstatte fly når økonomien er svakere.
Amerikanske JetBlue er et av flyselskapene som sier de er nødt til å vokse for å nå opp i den knallharde konkurransen i luften:
- Se på USA. Der er det fire flyselskaper som kontrollerer 90 prosent av markedet. Å ikke vokse, det er galskap, sier JetBlue-topp Dave Barger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.