onsdag 9. juli 2014

RCAF Gimli

Jeg gikk på flyskolen på Williams AFB i Arizona. Noen klassekamerater fra LFS på Værnes gikk på Gimli. Vi fikk totalt forskjellige utdannelser, og den dag i dag går diskusjonen om hvilken utdannelse som var best. Vel, da julen 1967 nærmet seg ble jeg invitert av kadett Ståle Botten til å komme nordover for noen dager i kulden. Jeg takket ja, kjøpte inn det lille jeg fant av nødvendig vinterutstyr og satte meg på Greyhound nordover. En veldig interessant tur verdig en historie for seg selv, men jeg ankom Gimli og ble forlagt i offisersmessen, eller i Visiting Officers Quarters. Jeg var offiser, 2nd lieutenant og ikke kadett. Jeg fikk fly en tur og ellers være med på en del sosiale tilstelninger. Jeg var også nede i tettstedet Gimli. Der ligger cruxet; NRK 2 sender akkurat når dette skrives en sak om utvandrede islendinger som havnet i Gimli.
I ettertid ble stedet kjent for en spektakulær nødlanding da en B767 slapp opp for brennstoff og landet uten motorer gående på den nedlagte flystripen på Gimli, midt i en go-kart konkurranse. Good show!
Sjekk ut mer om The Gimli Glider her: http://en.wikipedia.org/wiki/Gimli_Glider
Det hører også med til historiene at jeg tilbragte julaften hos familien Beck i den lille byen The Pas, omtrent der veien sluttet i Manitoba....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.