mandag 10. november 2014

Landingsfartøyet Philae lander på komet den 12. november


Rosetta har nå fløyet i formasjon med kometen i 12 måneder for å kartlegge den. Nå er det tid for å lande. Sjekk video: http://tinyurl.com/klk6z9s

Rosetta med Philae - Ill.: ESA

National Geographic Channel Norge

Kometjegeren Rosettas siste oppdrag

National Geographic Channel Norge - 10-11-2014 08:00 CET
Den 12. november 2014, millioner av kilometer fra jorden, vil romfartøyet «Rosetta» skape historie ved å forsøke å lande på en komet. Et internasjonalt team, bestående av forskere og ingeniører, har jobbet døgnet rundt for å sørge for at «Rosetta» og dens landingsfartøy «Philae» skal overleve reisen, og gjennomføre sitt oppdrag. Hvis de lykkes vil «Rosetta» kunne gi oss svar på opprinnelsen til vårt solsystem og vår planet.
Samme kveld sender National Geographic Channel Rosetta: Kometlanding, som dokumenterer arbeidet til menneskene bak oppdraget; deres milepæler og utfordringer – som romsondens utforming og nesten tre år lange dvale, jakten på et landingssted, deres første møte med komet 67P og veien videre.
Etter flere tiår med planlegging ble romsonden «Rosetta» skutt opp i 2004, og har siden den gang jaktet sin destinasjon – kometen ved navn 67P/Tsjurjumov-Gerasimenko. Om alt går etter planen skal romfartøyet «Philae» lande på kometens overflate den 12. november 2014. Der skal den følge komet 67Ps ferd i bane rundt solen, og gjøre undersøkelser på dens overflate og kjerne. Kometer består i hovedsak av is og stein, og har forandret seg lite siden jordens opprinnelse. Ved å lære mer om kometer, kan forskerne få svar på spørsmål om vårt solsystem.  
Om oppdraget lykkes blir «Rosetta» den første sonden til å lande på en komet. Følg deres reise frem til nå, i dokumentaren Rosetta: Kometlanding onsdag 12. november kl. 21.00.
Bilder og promo er tilgjengelig nederst på siden.
National Geographic Channel gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic Channel er smart-tv i ordets rette betydning.
National Geographic Channel er en troverdig og engasjerende tv-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic Channel og kanalen passer for hele familien.
Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.