fredag 14. november 2014

Sverige: Det var fremmed undervannsaktivitet


Identiske observasjoner er gjort av flere uten å vite om hverandre. Ubåten kategoriseres som CERTSUB, altså bekreftet U-båt. Nasjonalitet er ikke fastslått, men russerne har en type som passer godt med observasjonene.
I pressebriefen kom en også inn på IS og personer som vender hjem etter å ha sloss i Midtøsten.

Försvarets operation i Stockholms skärgård

Kränkning i skärgården bekräftad


Foto: Nicklas Thegerström

Sverige har säkra bevis för att Sverige utsattes för undervattenskränkning i Stockholms skärgård i oktober, erfar Svenska Dagbladet. Klockan 11.30 håller regeringen och Försvarsmakten presskonferens om läget. 


Sverige har säkra bevis för att Sverige utsattes för undervattenskränkning i Stockholms skärgård i oktober, erfar Svenska Dagbladet. Klockan 11.30 håller regeringen och Försvarsmakten presskonferens om läget. 
Statsminister Stefan Löfven (S) deltar vid presskonferensen i regeringskansliet, Rosenbad, klockan 11.30 på fredagen. Deltar gör också försvarsminister Peter Hultqvist (S) och överbefälhavaren Sverker Göranson.
DN.se direktsänder presskonferensen i webb-tv med start klockan 11.25.

Annons:
                                
– Vi kommer att redovisa en analys av underrättelseoperationen, säger Försvarsmaktens presschef Philip Simon som inte vill berätta mer om innehållet.
Orsaken till att statsminister Stefan Löfven deltar är kan försvarsministers pressekreterare inte svara på.
– Jag vet ingenting förrän klockan 11.30. Jag har inte deltagit i diskussionerna, säger Marinette Nyh Radebo, pressekreterare åt försvarsminister Peter Hultqvist.
Hon vill heller inte kommentera Svenska Dagbladets uppgifter om att det nu finns säkra bevis att en utländsk ubåt ska ha befunnit sig i Stockholms skärgård.
– Jag har inga uppgifter om det, säger hon.
I pressmeddelandet från regeringskansliet står att ”ÖB Sverker Göranson kommer att presentera Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och försvarsminister Peter Hultqvist kommer att kommentera analysen.​”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.