søndag 14. desember 2014

BT Synes å henge ut flygere som har tatt en for dem riktig avgjørelse


Her gir Boeing-piloten opp å lande på Flesland


Passasjerfly fra Amsterdam dro til Sola i stedet.


KLM 1189 avbrøt søndag ettermiddag innflygningen til Bergen lufthavn Flesland.
- Vi har et fly som har valgt å gå til Sola på grunn av vind, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup til Bergens Tidende.
Boeing 737-flyet kom fra Schipol-flyplassen i Amsterdam. Det tok av klokken 15.26 og skulle landet 16.35. Flyet står nå på Sola, og ny forventet ankomst til Bergen er 18.55.

Vindvarsel

Vervarslinga på Vestlandet har sendt ut et såkalt wind shear-varsel, som betyr at vindhastigheten og -retningen kan skifte fort over et relativt kort distanse i atmosfæren.
- Siste observasjon fra flytårnet var sørlig 29 knop. Det er stiv kuling med vindkast på 43 knop. Det er vanskelig å lande med så mye vind, men det er ingen krise, sa statsmeteorolog Kristin Seter ved halv seks-tiden.
Flyvakt Frode Hassel sier at det blåser mye på Flesland, men at det er mest i høyden.
Artikkelen fortsetter under bildet

Amsterdam-flyet til Bergen gav opp å lande på Flesland søndag ettermiddag. Årsaken var sterk vind. Løsningen ble å fly til Sola.
FOTO: Arkivfoto: Jon Ingemundsen

Andre fly har landet

- Det var også noen danske piloter som ga seg for et par år siden, mens de norske klarte fint å lande. Det er noen retninger inn til Flesland som er spesielle, særlig mellom sør og sørvest. Det har med topografien å gjøre, sier statsmeteorolog Hassel.
Lufthavnsjef Sverdrup sier at alle andre fly har landet som normalt.
- Dette er et valg piloten gjør, og jeg kan ikke svare for den vurderingen. Men det har landet andre fly senere, sier han.
Boeing 737 er ifølge Wikipedia det mest solgte jetflyet i historien. Både SAS, Norwegian, Ryanair og KLM bruker i stor utstrekning Boeing, men forskjellige typer. KLM benytter 737-900 til norske destinasjoner fra tid til annen. 900-modellen kan ta opptil 189 passasjerer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.