mandag 19. januar 2015

Avinor først med førerløse brøytebilder?

Avinor

 

Førerløs på rullebanen?

Avinor - 19-01-2015 08:59 CET
Førerløse brøytebiler? Ja, det kan bli virkelighet om Avinor lykkes med å koble de rette teknologiske miljøene sammen i arbeidet med å utvikle en prototyp.
-Vi starter et prosjekt nå for å se om vi kan få leverandører av forskjellige teknologier og utstyr til å utvikle en prototyp på førerløse kjøretøy til bruk for eksempel ved brøyting av rullebanene, forteller prosjektleder Hans Børre Joakimsen.

Utviklingen – og eventuell anskaffelse av førerløse kjøretøy, blir organisert som en såkalt « innovativ offentlig anskaffelse» og er en pilot inn i nasjonalt program for leverandørutvikling.

Avinor inviterer først alle mulige interessenter til et dialogmøte. Formålet er å se om det er grunnlag  for en konkurranse om førerløse kjøretøy på lufthavnene.

-Vår ambisjon er å tilrettelegge for - og skape en arena for innovasjon og nytenkning, sier Joakimsen, som håper er at prototypen er klar innen 3 år.

Førerløse kjøretøy kan i likhet med for eksempel  fjernstyrte tårn, blir et viktig bidrag i arbeidet med å effektivisere driften til Avinor.
Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.