onsdag 7. januar 2015

Thai forsinket fra Gardermoen - VG i går

<p>ILLUSTRASJONSFOTO: Et Thai Airways International fly av typen Boeing 777-300 har stått på Gardermoen i to døgn nå på grunn av en alvorlig feil som nå utbedres. Flyet på bildet er en Boeing 777-200.</p>
ILLUSTRASJONSFOTO: Et Thai Airways International fly av typen Boeing 777-300 har stått på Gardermoen i to døgn nå på grunn av en alvorlig feil som nå utbedres. Flyet på bildet er en Boeing 777-200.
Foto: Jan Ovind, VG
Flyteknikere, som er hentet inn fra Bangkok, har jobbet lenge for å få flyet klart til avgang. Tirsdag ettermiddag kom de endelig i mål.    
– Feilen er reparert og flyet går klokken 20.30 i kveld, sier Elisabeth Haukaas Norum, salgsansvarlig for Thai Airways International i Oslo, til VG.
Hun poengterer at det ikke er mange passasjerer igjen, da de fleste har blitt booket om til andre fly.
Flyet skulle ha gått 4. januar, ifølge Norum.
– Det ble i forbindelse med taksing til takeoff oppdaget at det var en teknisk feil som var av en så alvorlig grad at det absolutt ikke var forsvarlig å fly.
– Ifølge den informasjonen jeg har fått, dreier det seg om en alvorlig fuel- eller oljelekkasje, legger hun til. Flyet er av typen Boeing 777–300.

Hadde 282 passasjerer

Norum vet for øyeblikket ikke hvor mange av de 282 passasjerene som har blitt booket om til andre fly.
– Vi har store ressurser i gang med å reparere flyet parallelt med at vi gjør alt vi kan for å rebooke så mange som mulig av passasjerene. Vi har flyttet så mange som mulig over på de ordinære avgangene våre og hos andre flyselskaper, og vi holder fortsatt på å booke om, sa Norum til VG tidligere på dagen.
Thai Airways flyr daglig Oslo-Bangkok med avgang klokken 13.30.
– Hvorfor ble ikke feilen oppdaget før flyet var på vei ut til rullebanen?
– Det kan jeg ikke svare på, men for oss er passasjerenes sikkerhet viktigst. Vi håper flyet blir klart slik at det kan ta av til Bangkok i løpet av dagen, sier Norum.

Fått tilbud om hotell

Hun forteller at passasjerene har fått tilbud om innkvartering på Hotel Clarion på Gardermoen hvor de også har fått mat.
– Vi forsøker å ivareta dem så godt vi kan. Men jeg har forståelse for frustrasjonen rundt dette, særlig med tanke på at det er vanskelig å angi et eksakt tidspunkt for når flyet kommer til å gå, sier Norum.
Flytypen er Thai Airways nyeste og den har trafikkert Oslo i lang tid og brukes også fra Stockholm og København.
– Vi er forferdelig lei oss på passasjernes vegne, sier Norum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.