Deler av lydloggen er gjengitt i flere medier, og taiwanske luftfartsmyndigheter har bekreftet at loggen er autentisk, skriver nyhetsbyrået AP.
Flygeren blir torsdag hyllet for å ha greid å styre flyet bort fra befolkede områder og ned i elven.
– Basert på flyets bane ser det ut til at han har forøkt å unngå hindringer, sier flyanalytiker Daniel Tsang i Hongkong til nyhetsbyrået AFP.
– Han ser ut til å ha gjort unnamanøveren bevisst for å unngå unødvendige ofre. Det er en svært tapper handling, sier han.
Også i sosiale medier blir piloten rost for heltemodig innsats.
– Han styrte flyet bort fra blokkene. Han er en helt, sier skuespilleren Gin Oy på sin hjemmeside.
Flyvraket på bredden av elva i Taiwan - Vraket av flyet som styrtet i elven ligger nå på bredden der det undersøkes av flyhavari-etterforskere. - Foto: SAM YEH / Afp
Vraket av flyet som styrtet i elven ligger nå på bredden der det undersøkes av flyhavari-etterforskere.
Foto: SAM YEH / Afp
Torsdag morgen hadde letemannskaper funnet 31 omkomne, blant dem flygeren og annenflygeren. 15 personer overlevde styrten og er innlagt på sykehus, inkludert sjåføren og passasjeren i en drosje som ble truffet av flyet før det havnet i elva.
Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle flyet fra TransAsia Airways styrtet. Flyet var av typen ATR 72–600.

Taiwanske luftfartsmyndigheter varsler at i alt 22 ATR-fly fra to taiwanske selskaper er satt på bakken og skal undersøkes.