Montering av første norske F-35
Her løftes vingeseksjonen til første norske F-35 på plass. Selve skroget i denne seksjonen ble laget i Marietta, Georgia, og deretter skipet til Texas hvor vingene ble montert. Til høyre for denne er akterseksjonen som er produsert av BAE Systems i Storbritannia. Til venstre i bildet er senterseksjonen, som i desember ble levert fra Northrop Grumman i California.
- Dette er svært gledelig, og en viktig milepæl som viser tydelig fremgang i den norske anskaffelsen av F-35, sier Øystein Bø, statssekretær i Forsvarsdepartementet.
De to første norske flyene ble bestilt sommeren 2012 etter at Stortinget vedtok å fremskynde anskaffelsen av disse som en del av den nye langtidsplanen for forsvarssektoren. Disse leveres i 2015 som en del av den sjuende produksjonsserien for F-35 (LRIP 7) og følges av ytterligere to fly i den åttende serien som leveres i 2016. Disse fire skal alle baseres på Luke Air Force Base i Arizona hvor de skal være del av et flernasjonalt treningssenter som skal utdanne flygere for blant annet norske F-35.