søndag 8. februar 2015

Putin ønsker krig

Russiske styrker

Det var under en tale til studenter i St. Petersburg i dag at Russlands president Vladimir Putin skjerpet språkbruker og slo fast at fremmedlegionærer fra NATO kjemper side om side med de ukrainske regjeringsstyrkene inne i Ukraina.
– De utenlandske styrkene i Ukraina er russiske, svarte Stoltenberg, før han understreket at det er Putin som må bruke sin innflytelse øst i nabolandet.


Putin oppfører seg som en tyrann

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond langer ut mot Vladimir Putin, og krever at Russland forlater den annekterte Krim-halvøya.


Storbritannias utenriksminister Philip Hammond i Wien - Philip Hammond mener Russlands oppførsel i Ukraina-konflikten er «utdatert og skammelig». - Foto: HEINZ-PETER BADER / Reuters/NTB Scanpix
Philip Hammond mener Russlands oppførsel i Ukraina-konflikten er «utdatert og skammelig».
Foto: HEINZ-PETER BADER / Reuters/NTB Scanpix
Kraftsalven kom i et intervju med Sky News søndag formiddag.
– Denne mannen (Putin, journ. anm.) har sendt soldater over en internasjonal grense og okkupert et annet lands territorium. Han oppfører seg som en tyrann fra midten av forrige århundre, sier Hammond.
Han krever videre at Russland forlater Krim-halvøya, og at de begynner å respektere folkeretten.
Siviliserte nasjoner oppfører seg ikke på den måten, og vi ser ingen grunn til å tolerere slik skammelig og utdatert oppførsel fra Kreml, sier Hammond.

NRK: Ukrainas president med bønn om hjelp – viste frem russiske pass

I en følelsesladd bønn viste Ukrainas president Petro Porosjenko frem flere russiske pass som skal tilhøre russiske soldater og angivelig være funnet på ukrainsk territorium.
Ukrainas president Petro Porosjenko - Ukrainas president Petro Porosjenko viser frem russiske pass som han sier tilhører russiske soldater som har vært i Ukraina. - Foto: MICHAEL DALDER / Reuters
Ukrainas president Petro Porosjenko viser frem russiske pass som han sier tilhører russiske soldater som har vært i Ukraina.
Foto: MICHAEL DALDER / Reuters
– Dette er det sikreste beviset på at utenlandske styrker er i Ukraina, sa han og gjentok oppfordringen til vestlige ledere om å hjelpe Ukraina, også militært, sa Ukrainas president Petro Porosjenko til pressen under sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.