– Vi har lenge slitt med å fylle våre tekniske stillinger, men nå ser det ut til å hjelpe, sier Major Stian Roen, kommunikasjonssjef i Luftforsvaret.
Stian Roen
Major Stian Roen, kommunikasjonssjef i Luftforsvaret, tror det nå vil bli lettere å fylle tekniske stillinger.
Foto: Forsvaret
Flere som tidligere har jobbet i oljebedrifter, velger nå Forsvaret.
– Dette passer oss utrolig bra, sier personal Ken Gøran Bjørk.

Vil holde på de nye

Flere av de nye ansettelsene er folk som tidligere har jobbet i luftforsvaret.
– Det har tidligere vært slik at de som har blitt utdannet hos oss, fort har forsvunnet ut. Nå må vi holde på dem vi får inn igjen, sier Bjørk.
Han trekker frem et element han mener vil gjøre at flere ønsker å bli værende.
– Vi vil knytte den tekniske jobben tettere opp mot det operative, slik at også teknikere føler at de er med å gjøre en forskjell, sier han.

Tekniske lærere

Ansvaret for utdanning innen luftforsvaret ligger på Kjevik.
Harald Minde, oberst og sjef på Luftforsvarets skolesenter på Kjevik, forteller at det også er behov for medarbeidere til nye stillinger i utdanningsløpet.
– Vi er veldig interessert i flinke, tidligere kollegaer. Det er mennesker med en kompetanse som vi absolutt kan utnytte, sier han.
Luftforsvaret er i ferd med å anskaffe en rekke nye flymaskiner og har derfor behov for flere medarbeidere. På Kjevik har de behov for mellom 10 til 15 medarbeidere kun til dette formålet.
– Det er mange som har tilegnet seg ytterligere kompetanse i oljebransjen, så jeg tror vi greit kan bringe dem opp på et meget godt nivå slik at de kan fylle posisjoner her, sier Minde.
Han forteller at de nå skal gjennomføre en re-rekrutteringskampanje. Det skal også holdes karrieredag på Kjevik – trolig før påske.

Hele landet

Det er ikke bare i sør det er behov for teknisk personell.
– Vi trenger nye ansatte i hele landet. Vår målgruppe er fra 25 – 40 år, det er derfor mange som nå er uten jobb som passer perfekt hos oss, sier personalsjef Bjørk.