mandag 10. august 2015

HS sier opp flygere - Stavanger Aftenblad


Sjekk mitt blogginnlegg den 5. august vedr. CHC i britisk sektor. 


FOTO: Per Gram - Utsjekk Sola 1977

CHC sier opp 19 helikopterpiloter


19 helikopterpiloter har fått oppsigelsesbrev fra CHC Helikopter Service. - På grunn av oljenedgangen har helikoptertrafikken blitt redusert betydelig, sier daglig leder Arne Roland.



- Brevene ble sendt i utgangen av juli etter en prosess som har pågått fra våren av. Vi så allerede i fjor høst at trafikken begynte å gå ned. Situasjonen har vært krevende, sier Roland.
Han bekrefter videre at dette er den første oppsigelsesrunden i helikopterselskapet siden oljenedgangen begynte i fjor. Selskapet har i dag 190 piloter totalt i Norge.
- Det er klart situasjonen oppleves som dramatisk for dem det gjelder, men vi var nødt til å redusere i bemanningen. Det er første gang siden jeg begynte i denne jobben for tre år siden, vi har måttet si opp folk, sier Roland.

Underskudd

CHC Helikopter Service AS har de siste ti årene hatt flere år med underskudd enn med overskudd. I fjor var resultat etter skatt minus 26,3 millioner kroner. I forfjor minus 7,2 millioner.
Også morselskapet, CHC Group, sliter med underskudd. I første kvartal i år var underskuddet til morsselskapet hele 119 millioner dollar, en økning fra 26 millioner dollar i underskudd på samme tid i fjor.

 Arne Roland
- Vi er en del av et børsnotert konsern og der kan jeg ikke kommentere hvordan økonomien til den norske delen av konsernet har vært, eller hvor mye reduksjonen i trafikken har vært, men vi merker veldig godt det som skjer i bransjen. Det har vært en kraftig reduksjon i mannskapsbytter på rigger og plattformer, noe som utgjør en stor del av trafikken for oss. Nedgangen begynte allerede i fjor høst. Vi har jobbet med å finne løsninger siden i vår sammen med fagforeningene, sier Roland.
Han forklarer at ansiennitet har vært det viktigste i utvelgelsen av hvem som mister jobben.
LES OGSÅ: Så mange oljejobber er kuttet

Flere runder

Men nedgangen i oljebransjen er fortsatt ikke over, og CHC planlegger nå neste skritt.
- Sannsynligvis vil det komme flere nedbemanningsrunder utover høsten. Vi vil se på både administrativt- og teknisk personell, samt ytterligere justeringer blant pilotene, sier Roland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.