tirsdag 8. desember 2015

Syria - Danskene vurderer bruk av F-16 - Jyllandsposten

Min personlige vurdering er at her bør vi holde oss utenfor. 

Danske F-16-fly forberedes til angreb i Syrien

Hvis danske kampfly skal bombe i Syrien, kræver det mere avanceret træning til F-16-piloterne.
Folketinget har endnu ikke stemt om den eventuelle udvidelse af krigsmandatet til også at omfatte Syrien. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto
Folketinget har endnu ikke stemt om den eventuelle udvidelse af krigsmandatet til også at omfatte Syrien. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Flyvevåbnet arbejder på højtryk med at undersøge, hvordan danske F-16-fly kan beskyttes mod avancerede russiskbyggede missilsystemer i Syrien. Det skriver Politiken.
Truslen mod flyene er så store, at danske F-16-piloter har behov for mere avanceret træning og "omskoling", før regeringens ønske om en hurtig dansk indsats kan opfyldes, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) til Politiken.
- Regeringen er parat til at sende kampflyene tilbage til området, men der er forskel på, om flyene opererer over Irak eller over Syrien, og det sætter sig i træningsniveauet hos de danske piloter, siger forsvarsministeren til avisen.
- I Irak er der ikke en trussel fra landjorden, men det kan der være i Syrien.
Truslen er ifølge Peter Christensen den egentlige forklaring på, hvorfor Danmark ikke har optrappet den militære indsats trods regeringens ønsker.
De danske F-16-fly står fortsat stille, mens først franske og - som svar på terrorangrebene i Paris - også britiske fly deltager i koalitionens luftoffensiv i Syrien.
Ministeren afviser altså de hidtil kendte forklaringer på den danske tøven i forhold til at deltage i den nye optrapning.
Under stor medieopmærksomhed blev syv F-16-fly for et par måneder siden trukket hjem fra Kuwait efter et års deltagelse i luftangreb mod Islamisk Stat i Irak. Et år er ifølge forsvarsforliget grænsen for F-16-flys deltagelse i internationale missioner, og piloter, våbenteknikere og især flymekanikere var slidt ned.
- Men flyene kan godt flyve. Jeg vil bygge mine anbefalinger til regeringen på den militærfaglige anbefaling i forhold til truslerne. Men det er ikke en vedligeholdelsesbetragtning, siger forsvarsministeren til Politiken.
Folketinget har endnu ikke stemt om den eventuelle udvidelse af krigsmandatet til også at omfatte Syrien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.