torsdag 7. april 2016

Norsk Flygerforbund - Status



Jo Bjørn Skatval, NSF, er nå leder av NF.
På årsmøte  i NF 7. april ble Jo Bjørn Skatval valgt til ny leder.  Jo Bjørn jobber til daglig som pilot i SAS.  I tillegg til å fly,  har Jo Bjørn  lang og bred erfaring fra forbundsarbeid i NF. Jo Bjørn startet som medlem av Flysikkerhetskomitéen i 2004, som leder for security-seksjonen (SEC). Her representerte han NF i flere nasjonale og internasjonale utvalg. I 2011 ble han som NFs International Director en del av ledelsen, med ansvar for koordinering og behandling av en økende andel internasjonale utfordringer, og i 2013 ble han nestleder i NF samt leder av Flysikkerhetskomiteen.
Jo Bjørn har vært involvert i mange av prosessene og de utfordingene luftfarten og yrkespiloter har møtt på i perioden. Han har gått flere flysikkerhetsrelaterte kurs, og har en MBA i luftfartsledelse.

HSF representeres nå ved fungerende leder Torstein Sandven.


Olav Bastiansen trakk seg som leder HSF etter medlemsmøtene om LO tilknytning.
Prosessen frem mot det lykkelige valg var kronglete, men typisk "Bastiansk", som intrigene ved Ludvig den IV`s hoff. For eksempel ble NF`s ekstraordinære årsmøte avlyst dagen før fordi 14 av HSF`s medlemmer krevde et nytt årsmøte i HSF. I denne prosessen har det fremkommet at formannen i HSF aktivt motarbeidet eget styreflertall ved å presentere en agenda som skulle ta HSF inn i Parat. Ved dette ekstraordinære årsmøte var det 90% valgdeltakelse. Det var et stort flertall for å gå inn i LO. Påfølgende natt valgte Olav Bastiansen å trekke seg. Hvordan WFF akter å te seg nå er usikkert. I følge NSF er de veldig fornøyde med å ha valgt LO.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.