onsdag 7. mars 2018

A310 på Sola med problemer - Jan-Petter Helgesen

Foto: Dag Roger Stangeland fra Sola

Fransk transportfly med motorhavari på Sola

Et større transportfly av typen Airbus 310 fra det franske luftforsvaret har siden mandag stått fast på Stavanger lufthavn på grunn av motorhavari.

SOLA
Av Jan-Petter Helgesen

Flyet kom til Sola med militært personell som skulle til Nato-kommandoen Joint Warfare Centre på Jåttå i Stavanger. Da det store bredbukflyet skulle returnere til Paris fikk pilotene ikke start på den ene av to motorer, opplyser lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen på Stavanger lufthavn.
Flyet som tilhører transportdivisjonen i Arme de L’ Air måtte ha hjelp fra teknisk ekspertise i Frankrike for å få reparert den skadde motoren. Arbeidet er komplisert og tar tid.
Onsdag ettermiddag ble det fortsatt arbeidet på flyet. Lufthavndirektør Lorentzen vet ikke når motorreparasjonen kan bli avsluttet. Dersom reparasjonen  drar ytterligere ut i tid er det mulig det store flyet må flyttes fra den nåværende parkering utenfor brannstasjonen på flyplassen.
Det er første gang en Airbus 310 har alvorlige tekniske problem på Sola. Utenom Frankrike har militære fly av typen fra både Tyskland og Canada besøkt flyplassen.
Airbus 310 ble bygget i sivile og militære versjoner i årene 1983 til 1998. Totalt produserte Airbus i Toulouse 255 fly av den aktuelle typen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.