lørdag 7. april 2018

Helikopter - Forbedret utgave av H135 i tjeneste - NRK

Jeg blir flau hver gang jeg ser et ambulansehelikopter flytte nødstedte i en lang line under helikopteret. Helikoptrene bør raskt kunne utstyres med redningsheis og heisoperatør. Dermed blir det også et mye mer effektivt/verdifullt supplement til redningstjenesten. Det skrytes av øket løfteevne. Det jeg spør om er om helikopteret har bedre single engine performance med max last? Min personlige erfaring med dette er at da S-61N fikk øket max vekt fra 19 000 til 20500 lbs ble single engine performance dårligere. Fremdeles har det neppe avising av hoved- og halerotor. (Red.)
Dette er den nye luftambulansen
ÅL (NRK): Norge er først i verden med å sette det nye helikopteret i drift. Det skal gi økt sikkerhet for både pasienter og mannskap.
Nytt ambulansehelikopter, Ål
Det nye ambulansehelikopteret ble i dag testet i fjellet i Hallingdal.
FOTO: PER HÅKON SOLBERG / NRK

Publisert i går kl. 14:00
– Dette er en stor dag for luftambulansetjenesten i Norge, sier administrerende direktør i Norsk Luftambulanse, Rune Midtgaard, til NRK.
Fredag ble det aller første av totalt 15 nye ambulansehelikoptre satt i drift i luftambulansetjenesten i Norge. Det skjedde ved basen i Ål i Hallingdal.– De nye helikoptrene betyr økt sikkerhet for mannskap og pasienter under flygning, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten, Øyvind Juell.
Norge er det første landet i verden til å ta i bruk det nye helikopteret (H135 T3H) fra Airbus i sivil luftfart.
Øker sikkerheten
Helikopteret skal ha større løfteevne, skal kunne fly lengre og ha større sjanse for å gjennomføre oppdrag i dårlig vær.
– Det nye helikopteret på Ål er en videreutvikling av maskinen som har vært brukt på basen de siste 10 årene, forklarer Juell og legger til:
– Det har betydelig bedre ytelse i høyden og økt nyttelast som begge øker sikkerhet og effektiviteten ved lange og krevende oppdrag ut fra basen på Ål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.