fredag 12. april 2019

MPA - Tragisk - Sykeliggjøring av en nær slektning - Munchausen by Proxy- Aldrimer.no


For over en uke siden fikk jeg meldingen om at det ikke hadde vært norske Orion fly i nordområdet på 14 dager. Flyene blir sykeliggjort av Forsvaret selv. For noen få år siden ble maskinene oppdatert og fikk forlenget levetid med omtrent 10 år. Så kom rådet fra forsvarssjefen om at skvadronen skulle til Evenes. Det er ikke et sted som kan sammenliknes med Andenes; nærmeste tettsted/by er 1 times kjøring unna i gode føreforhold. Hvem vil bo der frivillig? Dersom maskinene får lav serviceability er det fordi avskalling av personell er årsaken, forårsaket av den/de som skulle ta vare på avdelingen. Det å holde på folk er et stort problem, og det er ikke overraskende. Maskinene er gamle, men helt i orden. Munchausen by Proxy. 
Merk deg det som er fremhevet i gult. På øvelsen som er nevnt her var det kun ett fly med. Når det var på øvelse, hadde en ikke noe annet å fly med. Da skjønner du uten videre at det er besetninger det står på. (Red.)

To uker uten Orion-patruljer i nord
NTB
12. april 2019 01:10  Oppdatert 12. april 2019 15:21
Forsvarets Orion-fly har ikke vært på overvåkingsoppdrag de siste ukene, og Forsvaret vil ikke si om flyene kunne brukes til å overvåke den seneste russiske øvelsen i Norskehavet.  Foto: Per Gram - Andøya 23. juni 2017.

Forsvarets Orion-fly har ikke fløyet overvåkingstokt i nordområdene på to uker. Torsdag gjennomførte den russiske marinen manøvre utenfor Lofoten.
Dagen før den russiske øvelsen i internasjonalt farvann utenfor Lofoten skrev Forsvarets operative hovedkvarter til Klassekampen at «det er drøyt to uker siden P-3 Orion fløy operative tokt i nordområdene».
Forsvaret vil ikke svare på om flyene kommer seg på vingene for å overvåke russernes aktivitet.
– Vi ber om forståelse for at vi ikke kan si hvilke kapasiteter vi bruker til å overvåke en hendelse mens den fremdeles pågår, sier major Brynjar Stordal. Han sier grunnen til at flyene ikke har vært brukt i de norske havområdene de siste ukene er at Forsvaret har prioritert deltakelse på en øvelse i Storbritannia.
Orion-flyene er gamle og skal erstattes av P-8 Poseidon-fly. Gamle fly og tynn bemanning bidrar til at Forsvaret ikke flyr så mye som sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter, Rune Jakobsen, skulle ønske. Amerikanske overvåkingsfly flyr jevnlig fra Andøya, men Jakobsen sier det ikke er snakk om at amerikanerne overtar overvåkingen.
– Overvåkingsflyene som flyr øst for Andøya, er alltid norske. Vi har en forståelse med amerikanerne om at det er norske fly som flyr nord for Kolahalvøya, sier han.
Ifølge den russiske Nordflåtens pressekontor deltok de største krysserne, bombefly med lang rekkevidde, anti-ubåt-fly, helikoptre og jagerfly i øvelsen, skriver BarentsObserver.
– Jeg kan ikke huske å ha hørt om en lignende eller like kompleks russisk øvelse i den delen av Norskehavet, sier seniorforsker Kristian Åtland ved Forsvarets forskningsinstitutt. Han sier øvelsen kan være et signal til NATO om at russerne kan strekke sin operative evne også utenfor Barentshavet.
Norske F-16 ble sendt på vingene to ganger torsdag morgen for å identifisere de russiske flyene i øvelsen, skriver Aldrimer.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.