søndag 19. mai 2019

IFALPAs nye norske president presenterer seg - Cockpit Forum



About Us

IFALPA is the global voice of pilots. An international not-for-profit organization, IFALPA represents over 100,000 pilots in nearly 100 countries. The mission of the Federation is to promote the highest level of aviation safety worldwide and to be the global advocate of the piloting profession; providing representation, services, and support to both our members and the aviation industry.

Capt. Jack Netskar
President
As President, Captain Netskar is responsible for all aspects of the IFALPA's activities and guides the Federation’s participation in the International Civil Aviation Organization (ICAO), which develops and promotes standards and recommended practices for the safety, security, and environmental sustainability of international civil aviation. Capt. Netskar is also Vice President at his home Member Association, Norsk Flygerforbund (NF). He is a Captain on Boeing 737NGs for SAS, based in Oslo.

Den nyvalgte IFALPA presidenten 
om Framtiden

Kjære alle kollegaer,
For to uker siden fikk jeg den unike muligheten til å bekle posisjonen som President i IFALPA. Dette innebærer et stort ansvar og ikke minst en liten økning i arbeidsmengde, som jeg gladelig påtar meg når jeg ser antallet svært kompetente kolleger som er villig til å bidra til å dra dette lasset sammen.La det ikke herske noen tvil, IFALPA er det viktigste verktøyet vi har for også i fremtiden ha en høyt kvalifisert og profesjonell standard for vår yrkesgruppe.

I skrivende stund sitter jeg i Incheon, Sør-Korea for å overvære ICAO’s IATS/4 symposium. Temaet er ytterligere liberalisering og markeds tilganger gjennom Open Skies avtaler, gjerne i en Multilateral form. Dette har gitt oss og vil gi oss noen utfordringer i fremtiden. At IFALPA blir invitert som paneldeltaker og speaker på slike arenaer er viktig for å kunne promotere nødvendige «safeguards» i et mer liberalt marked. Er det noen andre stakeholders som tar seg bryet med å høre? Ja det er det, men det kreves at vi har gjort hjemmeleksen.
Et nytt lederskap gir noen muligheter for endringer og de ønsker jeg å
benytte meg av. Bevisste strategiske endringer, både interne og eksterne.

Etter å ha jobbet i denne bransjen i mere enn 20 år, engasjert faglig det meste av den tiden, ser jeg et stort behov for å skape en evne til å tilpasse føderasjonen til den virkelige verden og på dette grunnlaget bli mer proaktiv. I dette arbeidet er det  naturlig å ta en kikk på rammevilkårene vi opererer under (By Laws & Constitution) all den tid verden har endret seg i noen grad siden disse ble konstruert. Historisk sett har IFALPA vært en organisasjon som har lagt vekt på den tekniske delen av industrien, og gjennom dette arbeidet skapt en god relasjon til
ICAO, IATA og andre viktige spillere. Dette arbeidet er viktig og vil ikke bli nedprioritert, men samtidig må vi evne å øke den industrielle kapasiteten og skape en forståelse for at flight safety og industrielle temaer ofte henger sammen.

De fleste mennesker er til en grad opptatt av hva fremtiden bringer. IFALPA har i så måte begge føttene plantet i en «Bærekraftig bransje». Dette innebærer at vi på en profesjonell og effektiv måte, må håndtere miljømessige forhold, teknologisk utvikling og ikke minst resultatene av stadig økende grad av liberalisering.

IFALPA aktivitet vil være todelt, på den ene siden bistå medlemsforbund i ulike saker, og på den andre siden drive lobby nasjonalt, regionalt og ikke minst globalt. Vi må øke vår tilstedeværelse eksternt, ikke bare for å få et faglig utbytte men også for å skape et nødvendig nettverk for å oppnå resultater. Og nettopp resultater er et buzz word, vi skal ikke bruke energi og ressurser på områder som ikke fører til et utbytte. All aktivitet i IFALPA skal ha som målsetting å skape en bedre hverdag for den enkelte pilot. Det hjelper ikke at vi er verdensmester i å skrive «Position Papers» hvis de blir lagt i skuffen.

Til slutt vil jeg benytte anledning til å takke alle de hundrevis som har sendt meg gratulasjoner og lykkeønskninger, det er virkelig motiverende. Det sagt så kan aldri en person evne å gjøre jobben alene, men med god support og sterke team kan man få utrettet mye.
Det har historien vist!

Jack Netskar
President, International Federation of Airline Pilots` Association

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.