torsdag 3. desember 2020

Andøya vs. Evenes - En smule varmt i spørretimen - NRK

Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/y56v9hxk 

Høy temperatur i Stortinget: – Å basere en debatt på angiveri og lekkasjer er uredelig

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) gikk til kraftig angrep på Liv Signe Navarsete (Sp) under Stortingets spørretime.

Frank Bakke-Jensen (H) tenner på alle pluggene

, spilletid02:13.

Andreas Budalen@Andreas_BudalenJournalist

Publisert i går kl. 17:21

I kjent stil var Liv Signe Navarsete på hugget i Stortinget i dag og hadde flere spørsmål til forsvarsministeren.

Blant annet: Skal Forsvarets nye overvåkingsfly innfases på Evenes som planlagt?

Frank Bakke-Jensen svarte også i kjent i stil, og kunne bekrefte at det meste gikk som planlagt – til tross for forsinkelser.

Men da Navarsete plutselig ville ha svar på hva som ikke sto i interne forsvarsdokumenter, kokte det delvis over for forsvarsministeren fra Finnmark.

– Å basere en politisk debatt på lekkasjer, angiveri, tysting og synsing, er uredelig, sa forsvarsministeren fra talerstolen.

Se hele videoen lenger ned i saken.


Her er hva Liv Signe navarsete skriver på FB: 

I dag stilte eg spørsmål til forsvarsministeren om flytting av basen for maritime overvakingsfly frå Andøya til Evenes. Han nekta å svare på om P8-flya kun skal fasast inn på Evenes. På spørsmål om det i noko av dokumenta Stortinget vart nekta innsyn i står at heile eller deler av innfasinga skulle skje på Gardermoen vart Bakke Jensen eitrande sinna og svara med ein ordbruk som ‘tysting, utru tenarar’ osv. som ikkje var i nærleiken av å stå i stil med innhaldet i spørsmålet!Skulle tru det handla om krigshandlingar😱 Me trakka nok på ei særs øm tå! Og når ministeren snakka om tysting og angiveri må det vel bety at det i dokumenta faktisk står noko om at P8-flya er tenkt fasa inn på Gardermoen? Det vart i alle fall ikkje avkrefta. #forsvar #stortinget #vol #ntb #nrk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.