søndag 3. oktober 2021

Evenes - Bevar Andøya Flystasjon

 Odd BakkenBevar Andøya Flystasjon

Her er en visualisering av den turbulente hangarvandringen på Evenes.



I 2016 ble MPA på Evenes solgt inn med en kostnad på 1 mrd kr og 16 mål med flyoperative flater. Hangaren var tenkt plassert foran terminalen for å kunne gjenbruke de flatene som allerede er der. De 16 målene med flater var ment å gå til å bygge en armeringsplattform i den sørvestre hjørnet av tomta (rødt kryss)
Avinor ville ikke ha flyene så nært terminalen så i KVU ble hangarplasseringen (gul) på andre siden av rullebanen valgt. Stortinget bevilget 1.8 mrd kr til dette og flatene var økt til 60 mål.
SÅ "oppdaget" man at denne plasseringen hadde et turbulensproblem og man prøvde å rette på det ved å vri hangaren mot vinden (grønn). Det var ikke godt nok og til slutt endte man med å plassere hangaren der armeringsplattformen var tenkt, Da var prislappen kommet opp i 2.4 mrd kr og flatene økt til 100 mål, og prosjektet er 2 år forsinket.
Hvor armeringsplattformen nå skal bygges er det ingen som vet.. med en sikkerhetssone på ca 500m er det ikke lett å finne en plass som kan brukes, Kanskje på en flåte på et av vannene...?
Hadde man hørt på Avinor før man laget KVU hadde alt dette vært unngått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.