lørdag 2. oktober 2021

Solakonferansen dag 2 den 21. september fts.


Wiking Helikopter Service.  HS kjøpte 49% av aksjene i dette selskapet som var basert i Mariensiel ved Wilhelmshafen. Flyger Svein Ødegård fra HS ledet selskapet de første to årene fra 1975 og hadde som forretningsområde losflyging i tysk sektor. Fokus var imidlertid rettet mot oljevirksomheten, og flyparken besto etter hvert av to Bell 212 og tre S-61N. Wiking ble det største helikopterselskapet i Vest Tyskland, da under ledelse av Rolf Schneider. Sikorsky S-76 ble introdusert og dannet en enhetsflåte i 1991. Lostjenesten og flyging til pumpestasjonen H7 for Phillips Petroleum fortsetter fremdeles (2005).  Pr. 2005 består flåten av 3 stk. S-76. 


Her en Wiking S-61N i HS farger. Foto: Wiking Helikopter Service Gmb 1975.

Som du uten videre ser av det som fremkommer under, er selskapet i dag innrettet mot helt andre markeder, med andre helikoptertyper. 


Wind Farm Helo Operations - Lars Hilgert, Wiking 



Lars Hilgert

Accident free since 1977 burde det stått. Da havarerte en S-61N innleid fra Wiking på oppdrag for HS, på  vei til Ekofisk feltet. Alle omkom.












Bildet over viser luftrommet hvor det tyske møter dansk i nord og nederlandsk i vest. Det er ikke lov å fly IFR om natten i tysk ukontrollert luftrom, men det er lov i de to andre FIR`ene























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.