fredag 10. desember 2021

Australia kaster sine NH90 helikoptre på båten og går for Sikorsky Black- og Seahawk- Nettavisen


Jøss, skulle tro han hadde lest bloggen.... Jeg har hevdet gjentatte ganger, at våre NH90 helikoptre må avhendes, og byttes mot Seahawk. Hæren og spesialstyrkene må få Blackhawk. Det er så enkelt, men helt håpløst å få til antar jeg. De som valgte NH90 for oss har blitt generaler, og ingen tør touche dem. Her en Taipan:


(Red.)

Australia bytter til amerikanske forsvarshelikoptre

NTB

 

for 3 timer siden

 


Australias statsminister Scott Morrison ble i høst refset av franske myndigheter for å ha vraket en enorm ubåtavtale til fordel for en avtale med blant annet USA. Nå velger Morrison nok en gang USA fremfor Europa. Foto: Lukas Coch / AP / NTBAustralia bytter til amerikanske forsvarshelikoptre

Forsvaret har hatt nær 50 såkalte Taipan-helikoptre fra den europeiske flyprodusenten Airbus. De skulle opprinnelig benyttes helt fram til 2037, men australske forsvarsmyndigheter hevder det har vært en rekke tekniske problemer med dem.

Nå skal de erstattes med 40 helikoptre av modellene Black Hawk og Sea Hawk fra det amerikanske selskapet Lockheed Martin.

– Taipan-helikoptrene fungerer ikke som lovet. Så enkelt er det. Vi skal sørge for at våre forsvarsstyrker har den best mulige utrustningen for å kunne forsvare dette landet, og Black Hawks kommer til å sørge for dette, sier statsminister Scott Morrison.

I september kansellerte Australia uten forvarsel en enorm ubåtkontrakt med Frankrike til fordel for en samarbeidsavtale med USA og Storbritannia, noe som utløste en diplomatisk krise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.