torsdag 2. desember 2021

Røros - Oslo flys med uegnet fly som skaper store problemer - NRK


For å forstå hva som er årsaken til flyproblemene, må du lese hele artikkelen her: https://tinyurl.com/2856v8ub 

Norsk Flygerforbund kommenterer også: 

USERIØSE aktører fortsetter å operere norske FOT-ruter, finansiert av våre skattepenger. Air Leap fungerer bare ikke, og på Vestlandet har Samferdselsdepartementet åpnet for grov SOSIAL DUMPING gjennom maskert wet-lease av Øst-Europeisk arbeidskraft. Samferdselsdepartementet skjuler seg bak EU-juss. Men her trengs det politisk handling! Når snur den nye regjeringen??

(Red.)

Nektes plass på den eneste flyruta til Oslo

Reisende, næringsliv og lokalpolitikere i Røros-regionen fortviler.

Røros lufthavn

Det er vinterforhold på Røros lufthavn sju måneder i året. Men flytypen som benyttes mangler teknisk utstyr som gjør at selskapet Air Leap kan fly med fullt belegg.

FOTO: MORTEN ANDERSEN / NRK

Sigrun HofstadJournalist

Morten AndersenJournalist

Vi rapporterer fra Røros

Publisert i dag kl. 05:53 Oppdatert for 13 minutter siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

Det svenske flyselskapet Air Leap vant anbudet på ruta mellom Røros og Oslo fra 2020 til 2024. Nye internasjonale regler gjør imidlertid at flyene deres ikke kan operere med fulle fly.

Resultatet er at passasjerer, bagasje og fraktgods har blitt etterlatt på flyplassen, og at fly til Røros har måttet snu på grunn av kombinasjonen vektbegrensning og snø på rullebanen.

– Denne forbindelsen er helt avgjørende for vår tilstedeværelse på Røros. Vi er den største private arbeidsgiveren i regionen med over 190 faste medarbeidere på Røros og hovedkontor i Oslo, sier fabrikksjef Ottar Tollan i stolprodusenten Flokk.

– Samferdselsdepartementet bruker mange millioner kroner på et tilbud som ikke fungerer for folk. Det går ikke i lengden, sier Røros-ordfører Christian Elgaaen.

Det var avisa Fjell-Ljom som først omtalte saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.