onsdag 8. februar 2023

Droner - Luftfartstilsynet informerer droneoperatører

 

Sikkerhetsbrev fra Luftfartstilsynet til alle droneoperatører
08/02/23

Oppdatert guide

Vi har oppdatert guiden for dronereglene. Dette er et fint sted å starte hvis du ikke er så godt kjent med reglene, eller vil friske opp kunnskapsnivået.

Klikk her for å gå til veilederen.

Vær synlig i mørket!

Husk at du må ha minst ett grønt blinkende lys på undersiden av dronen din når du flyr i mørket. Det gjør det lettere for alle på bakken å skille dronen fra andre lys på himmelen.

Webinar om SORA versjon 2.5

Specific Operations Risk Assessment (SORA) versjon 2.0 er metoden som brukes for å søke tillatelse i spesifikk kategori.

Den 9. og 10 februar holder EASA et webinar om den nye versjonen av SORA. Her får du vite om alt som er nytt, og du får mulighet å stille spørsmål til de som utvikler regelverket. En fin mulighet til å forberede seg på endringene som kommer!

Klikk her for mer informasjon.

Eksamen for standardscenario (STS)

Hvis du flyr i spesifikk kategori så anbefaler vi at du tar eksamen for standardscenario (STS).

Sertifikatet du da får på flydrone.no er et kvalitetsstempel på at du har den grunnleggende kunnskapen som kreves for spesifikk kategori.

Eksamen har 40 spørsmål og er tilgjengelig ved Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. For å bestå må du ha 30 riktige. Dersom du har A2-eksamen fra før kan du ta en versjon av STS-eksamen med 30 spørsmål. Her må du ha 23 riktige for å bestå. Denne versjonen blir tilgjengelig fra mars måned.

Dersom du skal ta eksamen med 30 spørsmål må du oppgi «utvidelse av A2 til STS» til personalet i skranken for å være sikker på å få riktig eksamen.

Læremålene til eksamen finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.