lørdag 5. august 2023

Ukraina beskytes fra Belarus - Fyll opp matlagrene folkens..... Flere kilder i kveld

 

Det som kan  sies om denne nyheten er at den ikke akkurat er beroligende. Det betyr de facto at Ukraina også er i krig med Belarus som da blir et legitimt mål for ukrainske motangrep. Wagner-gruppen er forlagt veldig nær den polske grensen; noe som alene er veldig truende for NATO. Dette kan lett balle på seg ser det ut som. (Red.)


KRIGEN I UKRAINA

Luftalarmen går over hele Ukraina – meldinger om russisk beskytning fra Belarus

 

Luftalarmen går over hele Ukraina lørdag kveld. Flere steder meldes det om at Russland avfyrer raketter fra Belarus, skriver Sky News og The Guardian.

– Akkurat nå er rakettangrepene rettet mot fylkene Kyiv, Vinnytsia, Zjytomyr og Tsjerkasy. Men alarmen går over hele Ukraina, skriver president Volodymyr Zelenskyjs tidligere talsperson Iuliia Mendel på X/Twitter, ifølge Sky News. Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Flere steder er det meldt om eksplosjoner på bakken, deriblant i hovedstaden Kyiv og ved Zaporizjzja-kraftverket sør i Ukraina, skriver Sky News.

Samtidig opplyser Zelenskyj at et russisk rakettangrep nær Khmelnytskyj har ødelagt et anlegg til den ukrainske luftfartsgruppen Motor Sich.

Ifølge The Guardian og CNN hevder flere ukrainske kilder at Russland avfyrer raketter fra belarusisk territorium. Tidligere lørdag varslet Russlands forsvarsdepartement gjengjeldelse for droneangrep mot flere skip i Svartehavet fredag. (NTB).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.