mandag 2. oktober 2023

Har glemt invasjonen av Ukraina - VG / NRK

 

Den russiske ambassadøren har fornyet sin søknad til Dusteforbundet. Han er representant for ham som drepte bakbundne sivilister og som fremdeles har stor glede av å drepe og bortføre barn. I skrivende stund er det to russiske trålere til kai i Kirkenes. Er ikke det brudd på sanksjonsreglene Huitfeldt? Nå skulle Huitfeldt stenge veien, The Spy Highway to Europe, over Nordskog for biler. Det gjør hun, men holder veien åpen for minibusser og busser. (Red.) 

Russlands ambassade ut mot Norge: - Uakseptable anfall

– Representantene av Norges Regjering tillot seg i det siste en rekke uakseptable anfall mot Russland på forskjellige fora, inkludert i USA, skriver Russlands ambassade i Norge i en uttalelse på Facebook.

 Det er ikke klart hva de konkret viser til, men utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) i FNs hovedforsamling i New York i USA i slutten av september. En del av innlegget av Ukraina.

–  I deres russiskfiendtlige retorikk sank norske ledere ned i blasfemiske paralleller med nazistene ved å håne dermed minnet over tusener av sovjetiske folk som hadde gitt deres liv under frigjøringen av Nord-Norge, heter det fra Den russiske ambassaden i Norge.

Ny sanksjoner mot Russland

 

Utenriksdepartementet varslet mandag at Norge har innført nye sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet.

– Norge står sammen med Europa i reaksjonen på Russlands folkerettsstridige angrep på Ukraina. I solidaritet med Ukraina har vi sluttet opp om alle EUs sanksjonspakker. Den ellevte sanksjonspakken har som mål å styrke de eksisterende sanksjonene og å slå ned på omgåelsen av dem, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

De nye sanksjonene er i tråd med EUs ellevte sanksjonspakke. Regjeringen har ført opp 19 tiltak på sin liste over sanksjonene.

– Sanksjonene blir stadig mer omfattende og er en sterk og tydelig europeisk reaksjon på Russlands brutale angrepskrig i Ukraina. Mulighetene for å drive handel med Russland blir stadig mer begrenset og innebærer en høy risiko, understreker utenriksministeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.