tirsdag 7. november 2023

SAR og landingsplasser - NRK

 Hele greia er en skandale. Arbeidsgruppen som utredet kjøp av nytt redningshelikopter, testet "downdraft" fra hovedrotoren med LIDAR på Sola. De må ha visst mye. Ble de sittende på informasjon, eller ble den sent over til folk i Helse som ikke hadde peiling? Hvor ble informasjonen av? Det bør Riksrevisjonen sjekke. Dette er et tips til Erlend Larsen (H) som uttaler seg i artikkelen. Saken er verdig et Brennpunkt program. (Red.)


Kravde svar: No er ho minister, men vil ikkje sjølv svare om redningshelikopter

Ingvild Kjerkol (Ap) kravde at regjeringa greip inn og skaffa sjukehusa landingsplassar for dei nye helikoptera. Dei siste to åra har ho sjøl vore ansvarleg – og seier at andre enn ho må svare.

Ingvild Kjerkol (Ap)

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) retta kritikk mot Solbergregjeringa då ho sat i opposisjonen.

FOTO: GEIR OLSEN / NTB

Christian KråkenesJournalist

Publisert i dag kl. 05:22 Oppdatert i dag kl. 09:09


Dei fleste norske sjukehusa manglar skikkeleg landingsplass for det mykje større redningshelikopteret Leonardo AW101 (også kalla Sar Queen), som har avløyst Sea King.

For tre år sidan kravde Ingvild Kjerkol at Solbergregjeringa greip inn og skaffa sjukehusa landingsplassar for dei nye helikoptera. No har ho sjølv vorte ansvarleg statsråd for saka, og meiner at andre enn ho har ansvar for å svare.

Når NRK ber om å få intervjue helse- og omsorgsministeren om temaet, blir det vist til kvart einskild helseføretak.

Les hele artikkelen her: https://tinyurl.com/3ahj9vrw

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.