lørdag 16. mars 2024

Forsvarets "forretningsvirksomhet" står til stryk - NRK

 

Det er ikke NRK som skriver det, men undertegnede.Det kommer frem i artikkelen at det blir avskalling av personell når flyteknisk utdannelse flyttes til Værnes. Da spør jeg Forsvaret: Hvor mange høyest kompetente spesialistpersonell sluttet ved 333 skv. da avdelingen på Andøya ble besluttet nedlagt? Det kan de ikke svare på. De har åpenbart ikke tatt inn over seg at det mangler kritisk teknisk personell. De ble utdannet på Kjevik av særdeles kvalifiserte instruktører. Hvor mange av disse slutter når avdelingen flyttes til Værnes? Forretningen Forsvaret er et konkursbo som neppe kan reddes med mye nytt utstyr som krever høyt utdannet personell.  (Red.) 

Storsatsing på Kjevik – oppretter nytt Heimevernsdistrikt

Den militære aktiviteten på Kjevik har lenge vært truet av nedleggelse, nå blir Kjevik hovedkvarter for et nyopprettet Heimevernsdistrikt.

Jonas Gahr Støre hilser på flysoldater på Kjevik.

Jonas Gahr Støre hadde med seg gode nyheter til Kjevik i Kristiansand. Her er han sammen med Bjarte Solberg, oberstløytnant og fungerende sjef for Luftforsvarets skolesenter, flysoldatene Iver Eftedal og Mads Brekke Engesveen.

FOTO: KJETIL SAMUELSEN / NRK
Sjekk hele artikklen her: https://tinyurl.com/2z7v53wt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.