søndag 6. oktober 2013

NH90

Foto: Per Gram

Fortsatt aktuelt å si opp helikopterkontrakt

Det er fortsatt aktuelt å bryte kontrakten med leverandøren av helikoptre til marinens største krigsskip. Samtidig må ikke situasjonen rundt skipene fullstendig svartmales, sier forsvarsministeren.
  
Lørdag skrev Aftenposten at Forsvaret opprettholder bestillingen av seks NH 90 helikoptre, til tross for at bare en-to fregatter i dag er i full drift.
- Det at disse helikoptrene er så forsinket er en situasjon ingen ønsker. Det er en stor utfordring. Vi har vurdert å bryte kontrakten, og dette er fortsatt en mulighet. Men Forsvaret sier seg veldig fornøyd med de maskinene de har mottatt. Og til neste år vil det første NH 90 være om bord hos Kystvakten, der situasjonen er mest prekær, sier Strøm-Erichsen.
- Det første helikopteret skulle stå klart i 2005, året før den første fregatten kom. Nå kommer det første som kan brukes på en fregatt tidligst i 2015. Hva tenker du om det?
- Jeg tenker selvfølgelig at dette er veldig dårlig. En ting er at materiell kan bli forsinket, det gjelder også andre land, men dette har tatt så langt tid at leverandøren altså fortsatt har trusselen hengende over seg om at vi kan bryte kontrakten.
Strøm-Erichsen understreker at det ikke skal stå på ressurser til å få ferdig fullversjonen av NH 90, og at dette har topp prioritet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.