fredag 1. september 2017

Norwegian - USA ansatte på sultegrensen - Nettavisen





De kabinansattes tillitsvalgte Valentin Lorien har kontaktet ledelsen i Norwegian for å fortelle at flere ansatte lever på fattigdomsgrensen grunnet få betalte vakter.
















© SkjermbildeFly Norwegian
De kabinansattes tillitsvalgte Valentin Lorien har kontaktet ledelsen i Norwegian for å fortelle at flere ansatte lever på fattigdomsgrensen grunnet få betalte vakter.
Hver måned fylles kalenderen til de Norwegian-ansatte i USA opp med ubetalte «stand by»-dager, ifølge de kabinansattes fagforening.I et brev som fagforeningen AFA 17. mars la ut på sin hjemmeside for Norwegians kabinansatte, gir den lokale lederen Valentin Lorien følgende beskrivelse av situasjonen ansatte har havnet i:
«Måned etter måned ser de fleste besetningsmedlemmer bare en til to rundturer på sin arbeidsplan. Mesteparten av våre arbeidsplaner er «fylt ut» med stand by-dager. Stand by-dager er UBETALTE.». Det er Dagbladet som melder dette fredag.
Ifølge Lorien har dette ført mange ut i en svært vanskelig økonomisk situasjon og mange opplever et lønnskutt på 30-50 prosent av den opprinnelige lønnen.
Lorien mener situasjonen skyldes dårlig planlegging og overbemanning.
- Det stemmer at det i en periode har vært færre flyginger og arbeidsdager for en del amerikanske kabinansatte, grunnet opplæring av nye, og vi forstår veldig godt at det er frustrerende, skriver Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i en kommentar til Dagbladet. Han legger til at selskapet jobber med å fnne en bedre løsning for de ansatte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.