tirsdag 5. september 2017

Sterke tall fra SAS - DN

Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS, her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Elin Høyland
Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS, her fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Elin Høyland

Luftfart

En sterk sommer gir knalltall fra SAS

Flyselskapet dundrer til med nesten to milliarder i resultat før skatt i tredje kvartal – nær dobling i forhold til fjorårsperioden.
SAS fikk et resultat før skatt på hele 1,97 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, av en omsetning på 12,2 milliarder.
Driftsmarginen (EBIT) steg fra 10,4 til 17,1 prosent.
Dette er langt sterkere enn analytikernes forventninger.
Nå oppjusterer flyselskapet prognosene for helåret 2016/17, og skriver at resultatet vil bli bedre enn for helåret 2015/16 – om ikke noe uforutsett skulle inntreffe.
En sterk sommer løfter resultatet til SAS:
– Høyere inntekter bidro til den markante resultatforbedringen i kvartalet. Utviklingen oppmuntrer oss til å fortsette endringsarbeidet vårt for å møte en global konkurranse, en volatil omverden og skape rom for nødvendige fremtidige investeringer i virksomheten, skriver konsernsjef Rickard Gustafson i en kommentar til tallene.
Han peker også på positive valutaeffekter og gjennomførte effektiviseringstiltak som årsaker til det solide resultatet.

Frykter flyskatt i Sverige

SAS-sjefen legger likevel ikke skjul på at konkurransen i luftfartsbransjen er knallhard – og neppe vil avta med det første:
– Kapasiteten kommer til å øke i Skandinavia, og fremover ser vi at flere av konkurrentene våre tar imot store flyleveranser og samtidig omfordeler produksjonen sin til egne nystartede produksjonsselskaper for å møte prispresset i markedet. I tillegg ser jeg med uro på forslaget om å innføre en flyskatt i Sverige, skriver han i kvartalsrapporten.

Dollarfall

Da SAS presenterte trafikktallene for juli, nevnte selskapet at «dollaren gradvis har falt i forhold til den svenske kronen, noe som vil ha en positiv effekt på inntjeningen i SAS».
Denne kommentaren oppfattet Sydbanks aksjeanalysesjef Jacob Pedersen som en «skjult oppjustering», ifølge bransjenettstedet Check-in.dk.
Analytikeren har notert seg at presset på billettinntektene har avtatt i løpet av kvartalet. Derfor ventet han seg en stigning i yielden på to prosent mot et tilsvarende fall på henholdsvis 3,7 og 7,3 prosent i finansårets to første kvartaler.

Ventet solide tall

SAS var ventet å få et driftsresultat på 1.367 millioner svenske kroner i regnskapsmessig tredje kvartal 2016/2017, av en omsetning på 12.070 millioner svenske kroner.
Det viser snittet av estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Finans blant fem meglerhus.
Resultat før skatt i kvartalet var ventet til 1.256 millioner svenske kroner.
SAS har avvikende regnskapsår, og selskapets tredje kvartal omfatter månedene mai, juni og juli.
For helåret 2016/2017 ventet analytikerne et driftsresultat på 1.539 millioner svenske kroner, av en omsetning på 42.131 millioner. 
Av de fire analytikerne som offentliggjorde sin anbefaling på SAS-aksjen hadde to hold-anbefaling, mens to anbefalte kjøp.
SAS Gruppen(Vilkår)
(tall i millioner svenske kroner)Q3 2016/2017Q3 2015/2016Ventet, ifølge TDN Finans
Omsetning12.21011.13312.070
Driftsresultat2.0941.1581.367
Resultat før skatt1.9731.0361.256

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.