fredag 22. mai 2015

Air France stopper flygingene fra Sola til Paris til høsten

Av
JAN-PETTER HELGESEN

SOLA

Det franske flyselskapet Air France nedlegger til høsten flygingene mellom Stavanger lufthavn, Sola, og Charles de Gaulles-flyplassen utenfor Paris. Flygingene har vært fløyet to ganger daglig med to-motors Embraer 170-fly med 76 seter fra Air Frances datterselskap Hop.

Turene til Stavanger blir stanset etter bare et snaut års drift. Belegget på flygingene har ikke vært tilfredsstillende etter at oljeselskapene i fjor reduserte aktiviteten og reisevirksomheten her i landet. På Sola har nedgangen i internasjonale flyginger hittil i år vært på rundt fem prosent.

Business-ruten mellom Stavanger og Houston fortsetter derimot tross fallende belegg. SAS benytter en Boeing 737-700 med 44 seter leiet fra det sveitsiske selskapet Private Air til flygingene. For å bøte på redusert etterspørsel har SAS den siste tiden tilbudt en rekke spesialtilbud på den 7700 kilometer lange strekningen som regnes for verdens lengste 737- rute i fast regi.

Mens Paris-turene blir stanset ved utgangen av oktober, starter det tsjekkiske flyselskapet CSA flyginger to ganger ukentlig mellom Praha og Stavanger i disse dager. Flygingene skal flys med 150-seters Airbus A320. Avgangsdager er hver torsdag og søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.