Ifølge Dagens Næringsliv har de fire flyselskapene sendt et brev til det amerikanske transportdepartementet der de ber om at departementet avslår Norwegians søknad, akkurat slik pilotforeningen tidligere har gjort.
Årsaken skal være at selskapene mener at Norwegian forsøker å omgå nasjonale lover og regler for å sikre seg en urettmessig konkurransefordel.

Avviser anklagene

Flyselskapene mener at Norwegian bryter luftfartsavtalen mellom EU og USA med å bruke asiatisk personell på sine langdistanseflyginger. Dette avvises totalt av Norwegian.
–Vi omgår ingen regler, vi følger regelverket til punkt og prikke og det kommer vi fremdeles til å gjøre, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til avisen.

–Amerikanerne frykter konkurranse

De fire amerikanske flyselskapene har ifølge tall fra USAs transportdepartement 53,1 prosent av innenriksflygingene i USA.
–Disse flyselskapene har dominert luftrommet over Atlanteren, og holdt høye billettpriser. De ønsker selvsagt ikke konkurranse, mener hun.
Norwegian flyr i dag på EØS-lisens, noe som begrenser flyvningsmulighetene fra Europa, og har derfor søkt om å fly USA-rutene sine med irsk-registrerte fly på EU-lisens.