torsdag 14. mars 2024

Stoltenberg presenterer sin aller siste rapport hvor han i presentasjonen fokuserer på USA- Microsoft News

 

ALER: Nato-sjef Jens Stoltenberg taler til pressen i anledning Natos årsrapport.© Yves Herman (Reuters)
Stoltenberg med Trump-stikk: – Bare 13 prosent

Natos generalsekretær Stoltenberg la torsdag frem alliansens årsrapport for 2023. Rapporten er den siste i hans tid som Nato-sjef.

Stoltenberg innledet pressekonferansen med å si at selv om verden har blitt et farligere sted, så er Nato sterkere enn noen gang. Han presenterte deretter resultatene av meningsmålinger som har blitt utført i alliansens 32 medlemsland den siste tiden, på begge sider av Atlanterhavet- Det var spesielt ett tall Stoltenberg fokuserte på:

– I USA, for eksempel, ville bare 13 prosent stemt imot Nato-medlemskap i dag, sa Nato-sjefen.

Stoltenberg sa ikke noe om hvorfor akkurat USAs tall ble trukket så tydelig frem, men i opptakten til årets presidentvalg i USA har Donald Trump kommet med skarpe uttalelser om forsvarsalliansen Nato.

Les også: Nye kamper i Russland: Vil «frigjøre» område på størrelse med Vest- og Sørlandet

Trump har blant ikke villet garantere at USA vil holde sine forpliktelser til Nato med ham bak roret, og sagt at det avhenger av hvordan Nato behandler USA.

Følger med på USA

Stoltenberg sa også at Ukraina ikke går tomme for mot, men at de er i ferd med å gå tom for ammunisjon. På spørsmål fra Reuters om hva som har forårsaket denne krisen, svarte Stoltenberg at alle Nato-land har et delt ansvar her, men la til:

– Vi følger det som skjer i den amerikanske kongressen veldig tett. USA er helt klart den største leverandøren av ammunisjon og utstyr til Ukraina, sa Nato-sjefen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.