Statoil bryter helikopteravtale på grunn av korrupsjonssak
Statoil har valgt å kansellere en intensjonsavtale med Norsk Helikopterservice.av Bengt Enersgård
I en pressemelding fra Statoil skriver selskapet at Statoils interne granskning ikke er konkludert, og det er ikke tatt ut tiltale eller falt noen dom i saken. Politiet har av hensyn til etterforskningen bedt om at Statoil foreløpig avventer videre granskning av saken. Statoil vil selvsagt samarbeide med politiet i etterforskningen. Den ansatte er midlertidig suspendert fra stillingen.
LES OGSÅ: Statoil-ansatt korrupsjonssiktet
Statoil har ikke andre avtaler med Norsk Helikopterservice.
LES OGSÅ: Statoil-ansatt korrupsjonssiktet
Kansellert intensjonsavtale
Statoil har under de nåværende omstendigheter valgt å kansellere en intensjonsavtale med Norsk Helikopterservice om et backup-SAR-helikopter.Statoil har ikke andre avtaler med Norsk Helikopterservice.
Aftenbladet: Statoil-ansatt siktet for korrupsjon
En Statoil-ansatt og en leder i et leverandørselskap er siktet for grov korrupsjon, skriver Stavanger Aftenblad.
Begge ble pågrepet onsdag forrige uke. Politiet mener han kan ha utnyttet sin betrodde stilling til å skaffe seg utilbørlige fordeler fra leverandørselskapet.
Mannen ble løslatt to dager etter pågripelsen. Lederen av leverandørselskapet ble løslatt allerede dagen etter at han ble pågrepet.
Begge de siktede stiller seg uforstående til anklagene mot dem.
– Dialog med Økokrim
Den korrupsjonssiktede Statoil-ansatte skal i en årrekke ha hatt en sentral lederfunksjon hos oljegiganten, ifølge Aftenbladet.
Politiadvokat Tor Arvid Bruskeland ved Økonomiseksjonen i Sør-Vest politidistriktet bekrefter siktelsene overfor avisen.
– Vi er i dialog med Økokrim om bistand i forbindelse med etterforskningen, sier Bruskeland.
Ransakinger og beslag
Etter den koordinerte aksjonen mot de to siktede gjennomførte politiet ransakinger både hjemme hos dem og på arbeidsplassene deres. Politiet har tatt beslag i store mengder dokumenter.
– Vi gjorde en vurdering av hvorvidt det var hensiktsmessig og nødvendig å fremstille dem for varetektsfengsling. Siden flere sentrale personer allerede ble avhørt i løpet av den første fasen av etterforskningen, samt at vi i tillegg hadde sikret oss omfattende dokumentasjon som vi skal gå gjennom, ble det bestemt at de siktede skulle løslates, sier Bruskeland.
Han sier etterforskningen vil vise om de to har mottatt penger eller tjenester eller begge deler på ulovlig vis.
Orientert i høst
Ifølge Aftenbladet orienterte Statoil politiet allerede tidligere i høst om en mulig korrupsjonssak. Ifølge avisen har saken forgreninger til Canada. Onsdag kveld varslet for øvrig selskapet at det selger sin eierandel i oljesandprosjektene i den canadiske provinsen Alberta.
Statoil tok i høst ny kontakt med politiet i Stavanger med nye opplysninger om den mulige korrupsjonssaken. Dette førte i sin tur til pågripelsene, ransakingene og beslagene forrige uke.
Advokat Tor Inge Borgersen, som forsvarer den betrodde Statoil-medarbeideren, sier rett ut at hans oppfatning er at saken mot hans klient ikke er i nærheten av å ligne på korrupsjon. Advokat Inger Marie Sunde, som representerer den siktede leverandøren, sier hennes klient stiller seg helt uforstående til korrupsjonsanklagene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.