lørdag 25. juli 2020

Forsvarssjefen som nylig gikk av - Presenteres i Teknisk Ukeblad som konsulent - TU / Avisa Vesterålen


Til dette er å si at følgende skjedde på Bruun-Hanssens vakt:
 Dette er mine personlige oppfatninger:

- Kebnekaiseulykken med en C-130J hvor fem liv gikk tapt. Manglende ”oversight” fra sjefen.
-         -  Kjøp av NH90, et voldsomt pengesluk som kunne vært stanset, men ble det ikke.
-          - Tapet av KNM Helge Ingstad – Manglende ”oversight” fra sjefen
-         - Flytting av 333 skvadron til Evenes, også det et voldsomt kostbart pengesluk som ingen har oversikt over. 
        De operative konsekvensene kan bli store, ikke bare økonomiske, men også voldsomt tap av kompetanse.
-         - Kjøp av KNM Maude, vårt største marinefartøy noen sinne, som var ”full av mark” da den la til kai   ved Festningen i Oslo.

Bruun-Hanssens karriere synes å være full av nybegynnerfeil. Han er åpenbart kvalifisert for den nye jobben.....(Red.)

Foto: Per Gram - Andøya Airshow 2017


Forsvarssjef Admiral Haakon Bruun-Hanssen har gjort vanlige nybegynnerfeil selv. 
EKSTRA
·         KJERSTI FLUGSTAD ERIKSEN
·         ARBEIDSLIV
·         24. JULI 2020 - 05:00
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er en av flere toppledere som skal være mentor for nye kvinnelige ledere i regi av SHE Community, en organisasjon som jobber for større likestilling og mangfold i næringslivet.


Her fra avisa Vesterålen i går:

Andenes-Evenes: Et angrep mot demokratiet

Av: Reinhard Mook, meteorolog UiT
Om plikten å si i fra
Det skjer innenfor maktstrukturer: De som ytrer tvil enn si stiller kritiske spørsmål, de skyves ut. Demokrati skulle tilsi å ta på alvor alle innspill, drøfte dem og konkludere på saklig grunnlag og etterprøvbar logikk. Grunnlovens § 30 som allment prinsipp er ikke begrenset til statsråder og til Kongen, men «Enhver (…) er pliktig til med Frimodighed at sige sin Mening, hvilken Kongen er forbunden at høre.» Dette moralske og demokratiske prinsippet krenkes om noen som har saklige grunner for å anbefale Andøya som base for P 8- flyene fjernes fra prosjektet.
Om ansvaret ved å tie
Ikke bare ved Kongens bord gjelder det ytterligere utsagn av § 30: «Finder noget Medlem af Statsraadet, at Kongens Beslutning (…) øiensynligen er skadelig for Riget, er det Pligt at gjøre kraftige Forestillinger derimod samt at tilføie sin Mening i Protokollen. Den der ikke saaledes har protesteret, ansees at have været enig med Kongen, og er ansvarlig derfor, saaledes som siden bestemmes og kan (…) sættes under Tiltale (…)». Her kunne vel leses «Forsvarsministeren» i stedet for Kongen.
Vel begrunner regjering og Arbeiderpartiet valget av Evenes som fremtidig base for MPA med å være det økonomisk og operativt best mulige valget. Men denne ulne begrunnelsen holder like lite mål som å dikte opp kostnader på Andenes like store som på Evenes og vindforhold på Andenes verre enn på Evenes.
Feigheten er demokratiets fiende

Det håner sannheten å hevde at forutsetningene som Stortinget hadde fått opplyst for å beslutte å legge ned MPA-flyenes base på Andenes stod ved lag den dag i dag. Manglende sannferdighet og utpreget unnvikende taktikk er angrep på demokratiet som bygger på tillit. En forsvarsjef som etter alle solemerker ikke tør stå fram og vedkjenne seg det han mener eller har ment blir til en ynkelig figur skjult bak fikenbladet å følge Stortingets vilje. Det siste, en selvfølge i demokratiet, blir til dets fiende om lojaliteten nyttes til å flykte fra den moralske plikten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.