fredag 24. juli 2020

Luftsportulykke ved Bømoen nær Voss - ABCNyheter

Fallskjermulykke Voss 23.07.20
LYSGLIMT: Vitner skal ha observert lysglimt da kvinnen i 20-årene traff strømlinjen.
FOTO: ARNE HOFSETH
Fallskjermulykke på Voss: Hopper traff høyspentlinjene

Hannah Grace Taylor

for 10 timer siden

Nødetatene har rykket ut etter melding om fallskjermulykke på Bømoen utenfor Vossevangen. En fallskjermhopper har landet i en høyspentlinje og har deretter falt i bakken, det melder politiet på Twitter klokka 21.59 torsdag.
- Det er en kvinne som har truffet en høyspentledning. Det ble sett et stort lysglimt, deretter falt hopperen i bakken, sier operasjonsleder Eivind Hellesundet i Vest politidistrikt til Bergensavisen.
Han opplyste at det foregikk førstehjelp på stedet. Lege og ambulanse, samt Røde kors var på stedet ifølge TV 2, og det ble vurdert egnet transport ut av området. Det ble sendt et trippelvarsel til nødetatene

Klokken 22.43 meldte Vest politidistrikt at kvinnen i 20-årene er flydd til Haukeland sykehus. 
- Vi vet at det er både brann- og fallskader, sier Hellesund. Vaktkommandør Morten Frantzen ved 110-sentralen i Hordaland bekrefter at kvinnen har fått strøm i seg. 
Fallskjermen hang igjen da kvinnen falt i bakken.
- Det er en hopper som har feilberegnet landingen, og truffet høyspentledningen. Vi vet ikke omfanget ennå, men hopperen var bevisst etter hendelsen, sier leder i Voss fallskjermklubb Andreas Hemli til Bergensavisen.
Strømledningen er sikret og politiet jobber med å kartlegge hendelsen.
- Det er mye folk i området og politiet jobber med å snakke med vitner og sjekke utstyr, sier Hellesund.
Hellesund sier de har fått rapporter om at det muligens er en konkurranse i fallskjermhopp på stedet. Hendelsen har skjedd i nærheten av flystripen som brukes til luftsport i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.