torsdag 23. juli 2020

Ryanairs O`Leary misliker fagforeninger - Check-In

Ryanair.fly i Flughafen Frankfurt-Hahn. (Foto: Wikitrans)

Ryanair vil lukke tyske baser

Ryanair vil lukke sin base i Frankfurt Hahn, og baserne i Berlin Tegel og Düsseldorf vil sandsynligvis også lukke i slutningen af ​​sommeren. Det sker efter, at selskabets tyske piloter afviste at gå ned i løn.
Det irske lavprisselskabs beslutning om at lukke sine tyske baser i Frankfurt, Berlin og Düsseldorf vil betyde, at et større – men endnu ikke nærmere defineret – antal tyske pilotjobs bliver nedlagt. Beslutningen om baselukningerne kommer efter, at et lille flertal af de tyske piloter stemte imod en foreslået lønnedgang, som Ryanair siger er nødvendig på grund af coronakrisen.
”Vi må gå videre med alternative tiltag for at levere besparelser, hvilket desværre vil betyde baselukninger og afskedigelser,” skriver Ryanair ifølge Reuters i et notat til de tyske piloter.
Ryanair, der er Europas største lavprisselskab, skriver i notatet, at 70 procent af selskabets piloter i resten af Europa allerede har accepteret en lønnedgang i kølvandet på COVID-19-pandemien.
Fagforening har ikke opgivetDen tyske pilotfagforening, Vereinigung Cockpit, sagde i en erklæring – der blev frigivet, før Ryanair annoncerede baselukningerne – at man regnede med, at der stadig var tid til at løse tvisten.
”Vi opgiver ikke håbet. Vi råder arbejdsgiveren til hurtigt at komme tilbage til forhandlingsbordet,” står der i meddelelsen.
Kan ikke se noget positivtMen generelt har fagforeningen haft store problemer med at se noget som helst positivt i Ryanairs forhandlingstilbud. Ikke mindst fordi Ryanair kun har tilbudt en jobsikkerhed frem til marts 2021, hvorimod der blev krævet lønnedskæringer indtil 2024.
Ryanair skriver i meddelelsen til piloterne, at man vil stoppe med at basere fly i Frankfurt Hahn fra starten af ​​november, og at piloter på basen i denne uge vil modtage breve med deres opsigelser. I meddelelsen står der ifølge Reuters endvidere, at baserne i Berlin og Düsseldorf ”sandsynligvis vil lukke” inden vinterprogrammet træder i kraft med udgangen af oktober, og at piloterne på de to baser vil få yderligere besked i næste uge.
Jagter slots i tyske hovedlufthavneRyanairs beslutning om at lukke basen i Frankfurt Hahn skal dog ses i lyset af, at det irske lavprisselskab samtidig har annonceret, at det går efter at få fat i nogle af de start- og landingstider i hovedlufthavnen i Frankfurt, som Lufthansa har måttet afgive.
Lufthansa har måttet indvilge i af afgive slottider i sine to hublufthavne i München og Frankfurt som led i den redningsplan, der blev vedtaget for nylig. Og de slots vil være attraktive for Ryanair, der gennem de senere år har forfulgt en strategi om at bevæge sig væk fra provinslufthavnene og ind i hovedlufthavne over hele Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.