fredag 20. april 2012

Avinor med store planer for Gardermoen


Oslo Lufthavn har landet på sitt alternativ

Foreslår ny rullebane på Gardermoen mot E6

Hvis det skal bygges ny rullebane, mener Oslo Lufthavn at Ullensaker-alternativet er det beste.
Det lages en egen masterplan for Gardermoen for perioden 2012-2050. Hovedspørsmålet er hvor en eventuell, ny rullebane skal ligge. Nå er Oslo Lufthavns anbefaling klar.
-Ut i fra en totalvurdering har vi kommet til at østalternativet er best, sier administrerende direktør Nic Nilsen til Aftenposten.no.

Flere berørt av støy

Øst (Ullensaker), nord (Eidsvoll) og vest (Nannestad) har vært vurdert, og ifølge Nilsen vil Eidsvoll-alternativet gi for dårlig kapasitet, mens det vestre alternativet vil føre til et betydelig naturinngrep.
Støybelastning for lokalbefolkningen er et følsomt tema, og dette er ett av flere forhold som har vært vurdert, ifølge Nilsen.
- Det vestre alternativet har sine ulemper med tanke på støy ved at folk blir betydelig berørt. I øst er det flere som er berørt, men i mindre grad.

Mot 35 millioner passasjerer

Oslo Lufthavn ber nå Avinor om å anbefale østalternativet når planen sendes Samferdselsdepartementet 1. juni. Da blir rapporten også offentlig. Det er ennå ikke bestemt at det skal bygges en tredje rullebane, men det er bestemt at det skal båndlegges et areal for en eventuell utbygging.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.