onsdag 14. august 2013

F-35 - Hva koster den?

I siste nummer av AW&ST er det en artikkel, "Hidden Cost". Den er særdeles interessant fordi det er det eneste etterrettelige stedet hvor jeg omsider har funnet prisen på de to først, norske flyene. Driftsutgifter, logistikk, nye bygninger, utdannelse etc. er ikke tatt med.
Jeg siterer fra siste avsnitt:
LRIP (Low Rate Initial Production) 7 includes 19 F-35As for USAF, six F-35 Bs for the Marine Corps and four F-35Cs for the Navy. Also covered are another three F-35As for Italy, two F-35A`s for Norway and 1 F-35B for the UK"
I tabellen som følger med står at i LRIP 7 for F-35A så koster et skrog (airframe) 96.9 mill. dollar, oppdateringer 7,4 millioner dollar og en motor 14 millioner dollar. Til sammen 114,5 millioner dollar. Det som står om oppdateringer er basert på funn under testingen så langt. Det fremkommer også at andre momenter som dukker opp under testingen ".... will require full payment by the Government." Når det gjelder overskridelser på skrogene, så dekkes det av LM. Så vidt jeg vet er bare halve testen gjennomført.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.