onsdag 3. mars 2021

Bodø - Nærings- og utbyggingsinteressene har vunnet frem - NRK

 Sjekk innlegget mitt vedr. det jeg skriver om den nye flyplassen i Helgeland under, tidligere i dag. Det er altså et vanvittig prosjekt, dømt nord og ned av Holte Prosjekt som har utredet dette. SSB opplyser at det er en netto fraflytting fra Bodø nå. Det er derfor ikke behov for en ny bydel i overskuelig fremtid. Utbyggingsinteresser svarer på det at vi må gjøre byen mer attraktiv. OK, men ikke for mine penger! (Red.)

Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/cj86k84b

Går inn for å bevilge over 3 milliarder for å flytte rullebanen i Bodø 900 meter

Flyplassprosjektet i Bodø til flere milliarder har fått ny luft under vingene i kveld.

Å flytte rullebanen og flyplassen i Bodø vil koste mye penger. Den gamle tomta skal brukes til å etablere en ny, miljøvennlig bydel.

GRAFIKK: TEAM BODØREGJERINGEN GARANTERER LANGT PÅ VEI FOR AT DET BLIR NY FLYPLASS I BODØ. PROSJEKTET BLIR KALT «NY BY – NY FLYPLASS».

Over 5 milliarder kroner. Det er prisen det er antatt vil koste å flytte Bodø lufthavn 900 meter fra dagens beliggenhet på Hernes.

– I NTP legger regjeringa inn 2,5 milliarder til ny lufthavn i Bodø, sier statssekretær Ingelin Noresjø i Samferdselsdepartementet til NRK.

– I tillegg legges det inn 350 millioner for flytting av redningshelikopterbasen. Og så legges det inn 274 millioner til ny vei til den nye flyplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.