søndag 7. mars 2021

Ubåt - "Rød Oktober" blir museum i Arkhangelsk - Twitter

 

Russland vil beholde verdens største ubåt

Oversatt fra russisk via Google Translate

2 dager siden

Dmitry Donskoy blir museum i Arkhangelsk. I dag ble det kjent at det i slutten av mai blir lagt to ubåter på Severodvinsk-anlegget "Sevmash". De vil motta navnene "Prince Pozharsky" og "Dmitry Donskoy". Bare på grunn av navnet på sistnevnte har det oppstått mange forferdelige rykter, som har veldig gode grunner. Vi vil ikke diskutere alt, men vi vil snakke om det mest populære.


Premier League Dmitry Donskoy

Navnet "Dmitry Donskoy" tilhører i dag atomubåten til det legendariske 941-prosjektet med det taktiske nummeret TK-208. Dette er en legende ikke bare om den russiske marinen, men om den ene. Det var ingen analoger til det ennå. Og så dukket det opp nyheter om legging av en ubåt med samme navn i år. Det er logisk at flertallet av fansen av denne ubåten bestemte seg for at det i løpet av det kommende året skal settes i reserve og avvikles. Forferdelig, men heldigvis er alt mye bedre.

Premier League Dmitry Donskoy

Først vil det ta nesten åtte år til nye Donskoy er ferdig. Og det viser seg at cruiseren fortsatt har tid. I følge en kilde i flåten skal ubåten legges ut av drift om fire år. Etter avvikling vil den bli levert på kaien til Belomorsk marinebase, nær den allerede stående Arkhangelsk og Severstal, som begynner å kutte neste år. Sannsynligvis vil de ikke lenger være på brygga. Men poenget er ikke det, men at designbyrået Rubin allerede har utarbeidet en plan for museumsproduksjon av ubåten. Det er planlagt at Sevmash i år begynner å bygge seks bygninger som skal erstatte reaktorrommet i Donskoy og to tilstøtende. Hvorfor seks? Ikke glem, Donskoy har to solide skrog. Dette betyr at reaktorblokken og to tilstøtende rom multipliseres med to - vi får seks.

Premier League Dmitry Donskoy

Dette vil bli fulgt av kutting av disse avdelingene fra Donskoy og docking med de delte delene av ubåten. Alt dette vil bli produsert i verkstedet der denne ubåten ble født. Dessverre er det ingen som sier når museumsprosjektet skal være ferdig, kanskje det vil trekke i femten år.


Nå hvorfor Arkhangelsk? Som det viste seg, er alt enkelt. Det er vanskelig å finne et atomubåtmuseum i Severodvinsk, siden utlendinger ikke får komme inn i byen, og russiske turister vil trenge å komme til sensitive fasiliteter for å komme til ubåten - og dette er ingenting. Derfor ble det besluttet å velge Arkhangelsk. Logikken er enkel - Arkhangelsk er den russiske flåtens hjemland. Det er køyer der. Det eneste du må gjøre er å utdype elva. Og dette problemet blir også løst. Om to år vil Astrakhan-verftet overlevere to mudre til Rosmorport for Arkhangelsk-avdelingen.

Arkhangelsk

hangelskMen en annen grunn til å velge hovedstaden i Pomorie er Arktis. Det er en atomdrevet isbryter Lenin i Murmansk, og den første russiske ubåten, Leninsky Komsomol, vil bli stasjonert i St. Petersburg. Og Arkhangelsk vil bli eier av den legendariske "Dmitry Donskoy". Arktisk turisme vil bli tatt til et nytt nivå, og det er flott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.