lørdag 13. november 2021

KNM Maud friskmeldt - TU

 

KNM Maud er fikset på nytt – setter kurs mot resten av Nato-styrken

– Tilstrekkelig grunnlag for sikker drift, sier Forsvaret.

KNM Maud på vei ut fra Haakonsvern 24. mai 2020. (Jakob Østheim / Forsvaret)

Ti dager etter at det ble meldt at logistikkskipet KNM Maud lå til kai i England med tekniske problemer, skal fartøyet være i god nok stand til å gjenoppta sitt oppdrag for Natos stående maritime styrke, SNMG1.

Etter en periode med tekniske utbedringer og tester har KNM Maud nå satt kurs for å gjenforenes med den maritime Nato-styrken, melder Forsvaret i ei pressemelding.

Nødvendig avbrudd

«Maud» seilte ut fra Haakonsvern i starten av september, men 1. november kom det fram at skipet hadde vært nødt til å avbryte oppdraget og lå til kai i Portsmouth.

Ifølge Forsvaret skyldtes dette ustabilitet med det skipstekniske systemet IPMS (Integrated Platform Management System), som tilrettelegger automasjon, kontroll og monitorering av fartøyets utstyr.

Driftsavbruddet var nødvendig av hensyn til sikker drift. Besetningen, Forsvarsmateriell og den britiske IPMS-leverandøren har jobbet intensivt et par uker, og vi har nå et tilstrekkelig grunnlag for sikker drift av farøyet og gjenopptar derfor operasjonen, uttaler flaggkommandør Trond Gimmingsrud, sjef for Marinen, i pressemeldinga.

Der kommer det også fram at det fortsatt gjenstår utbedringer av systemet som FMA vil følge opp, men at dette arbeidet kan gjennomføres senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.