lørdag 27. november 2021

Andøy kommune får 250 millioner som må plusses på regningen for flytting til Evenes av 333 skv - Bladet Vesterålen


En ting kan jeg si med sikkerhet: Ingen vet hva dette vanvittige flytteprosjektet kommer til å koste. (Red.)

 

Fornøyd: – Jeg er glad for at regjeringa vil legge til rette for flere arbeidsplasser og mer aktivitet i Andøysamfunnet, sier Willfred Nordlund (Sp), leder av Næringskomiteen på Stortinget. Foto: Fredrik Sørensen

Nå får Andøy 100 millioner: – Dette er starten

ANDØY: Regjeringa har lovet et Andøy-fond på 250 millioner kroner. Nå kommer de første 100 millionene. – Mulighetene for Andøy-samfunnet er store, sier stortingsrepresentant Willfred Nordlund (Sp).

I Hurdalsplattformen varslet regjeringa at den vil opprette et fond for Andøy kommune på 250 millioner kroner.

100 millioner nå

Nå foreslår regjeringa å bevilge 100 millioner kroner til kommunen allerede inneværende år.

– Vi vil legge til rette for flere arbeidsplasser og mer aktivitet i Andøysamfunnet, og med dette kommer vi raskt i gang med en kraftfull satsing i kommunen, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram.

– Det er viktig for oss at Andøya kommune har eierskap til utviklingen av egen kommune. Samtidig skal vi trekke på den kompetansen som finnes i virkemiddelapparatet, utdyper han.

– Glad

Stortingsrepresentant Willfred Nordlund (Sp) er positivt overrasket over at man har funnet pengene til å starte opp fondet allerede i år.

– Mulighetene for Andøy-samfunnet er store. Jeg er glad for at regjeringa vil legge til rette for flere arbeidsplasser og mer aktivitet i Andøy. Dersom man nå lykkes, vil det kunne være starten på hva som er mulig om staten velger å ta aktive grep for å snu befolkningsutviklinga i Nord-Norge, sier Nordlund.

Vekst og utvikling

Målet med midlene er ifølge Nordlund at de skal bidra til flere arbeidsplasser, utvikling og mer aktivitet i Andøysamfunnet.

– Dette vil skje gjennom for eksempel tilrettelegging for næringsutvikling, kapitalvirkemidler til næringslivet, kompetanseutvikling, og gjennom å skape attraktive bo- og etableringssteder for næringsliv og innbyggere, sier han.

Midlene fra fondet skal ikke føre til avkortning av andre tilskudd til Andøy kommune, eller hindre at kommunen får andre midler til næringsutvikling, ifølge regjeringa.

– Når ting ble som de ble, har det vært viktig for Andøy kommune og ordføreren at man lokalt får en viktig rolle når det gjelder innretningen av fondet. Det legges det nå opp til. Det er jeg glad for, sier Nordlund.


– Så er det mange andre viktige saker som skal på plass for Andøy, som har ligget i kø. De skal jeg bidra til at blir realisert i tur og orden, sier Nordlund.

Utbetales i år

Planen er nå at tilskuddet skal utbetales til Andøy kommune inneværende år.

Midlene kan benyttes av kommunen framover i tid.

Regjeringa varsler fredag at den vil sende et tildelingsbrev med rammer for bruk av midlene.

– Andøy kommune, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Forsvarsdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet, samt Nordland fylkeskommune, vil samarbeide om innretninga av fondet, heter det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.