tirsdag 2. november 2021

KNM Maud - Nettavisen


Er dette et skandalekjøp a la NH90? (Red.)

KNM Maud har tekniske problemer

NTB

for 2 timer siden

 

KNM Maud ved Revierkaia i Oslo i mai 2019 - Foto: Per Gram

Det nye logistikkfartøyet KNM Maud kom til Sjøforsvarets hovedbase, Haakonsvern i mars 2019. Nå ligger det 181 meter lange skipet til kai i England. 

KNM Maud seilte ut fra Haakonsvern i Bergen mandag 6. september og har i høst inngått i Natos stående fregattstyrke som eneste forsyningsfartøy.

Ifølge Sjøforsvaret har fartøyet nå problemer med det skipstekniske systemet IPMS. Systemet legger til rette for automasjon, kontroll og monitorering av fartøyets utstyr.

Personell fra Forsvarsmateriell og teknikere fra utstyrsleverandør jobber sammen om bord for å feilsøke, avdekke og utbedre problemet, melder Forsvaret.

KNM Maud hadde en prislapp på 2,2 milliarder kroner og ble overlevert til Sjøforsvaret våren 2019. Sjef for Sjøforsvaret, kontreadmiral Rune Andersen, sier fartøyet har noen barnesykdommer.

– Noen av barnesykdommene gjør seg fortsatt gjeldende, særlig med det skipstekniske datasystemet. Vi er i tett dialog med den britiske leverandøren, og optimistiske med tanke på at dette vil løse seg, men av sikkerhetshensyn vil det bli et driftsavbrudd inntil alt er løst, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.