lørdag 3. februar 2024

Helikopterflygerne i CHC underlagt tvungen lønnsnemnd - Stavanger Aftenblad

 

Det er ikke første gang flygerne blir gjenstand for dette. Det skjedde også på slutten av 80-tallet. Undertegnede var da sekretær i HS Flygerforening. Å ta ut flygerne på Svalbard i en evt. streik virker som er dårlig taktisk grep. Dersom tariffavtalen kun gjelder disse flygerne, er situasjoen en annen. (Red.)


Foto: John Erik Norman


Regjeringen nekter helikopterpiloter i CHC å streike

07:12

NTB


Det ble brudd i meklingen om lønnen til helikopterpilotene i CHC, men regjeringen grep inn umiddelbart og innførte tvungen lønnsnemnd med en gang.

Meklingsfristen mellom NHO og Parat var ved midnatt natt til lørdag. Piloter som flyr redningshelikoptre på Svalbard ville ha blitt tatt ut i streik. Det nekter regjeringen.

– Jeg kalte inn partene til et møte i natt. I møtet ble det klart at det ikke var mulig for partene å finne en løsning slik det er nå. På vegne av statsråden har jeg derfor varslet om at det vil bli fremmet en lovproposisjon om tvungen lønnsnemnd, sier statssekretær Per Olav Skurdal Hopsø (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Statens helsetilsyn har sagt at det var fare for liv og helse hvis det ble streik. Regjeringen forbyr streiken, slår Parat fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.