onsdag 6. juni 2018

Verdens beste og verste flyselskaper - ABC Nyheter

Verdens beste og verste flyselskaper er kåretFoto: Qatar Airways
 

Qatar Airways chief says airline can't be run by a woman because it's a 'very challenging position'

 
Akbar Al Baker, chief executive of Qatar Airways
Akbar Al Baker, chief executive of Qatar Airways CREDIT: JASON REDMOND/AFP
Qatar Airways er verdens beste flyselskap, etterfulgt av Lufthansa og Etihad, ifølge ny kåring. På bunn er et lavprisselskap fra Island.
Det er flykompensasjonsselskapet AirHelp som står bak den årlige rangeringen av verdens flyselskaper. Nå har de kommet med årets rangering, hvor 72 flyselskaper vurderes etter kriterier som punktlighet, servicekvalitet og kundetilfredshet.
Og årets liste er godt nytt for alle som skal ut og fly med Qatar Airways med det første. Flyselskapet fra Qatar troner nemlig øverst på listen over verdens beste. På andre og tredje plass følger henholdsvis tyske Lufthansa og Etihad Airways, fra Abu Dhabi.
Fjorårets vinner, Singapore Airlines, havnet i år på en fjerdeplass, mens South African Airways tar femteplassen, skriver AirHelp.

Les også: 178 flyselskap bannlyst i Europa

Norwegian leverer

Norwegian overbeviser med en 12. plass i rangeringen, og er dermed Nordens høyest rangerte flyselskap. SAS finner vi på en 36. plass. SAS scorer dårligere på punktlighet og service enn Norwegian, men er langt bedre på håndtering av krav fra passasjerer, heter det i pressemeldingen fra AirHelp.
Les også:  Verdens flyselskaper tjente 660 milliarder kroner i ekstragebyrer i fjor
De fem flyselskapene som kommer på bunn i vurderingen er Air Mauritius, easyJet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines og det islandske lavprisselskapet WOW Air.
– AirHelp Score viser at flyselskaper som fokuserer mye på sine passasjerer, kommer best ut i kåringen, forteller AirHelp sin landssjef i Norge, Andreas Hermansson.
– Qatar Airways er kjent for å sette kundene først, og er ingen tilfeldig vinner. De har vært inne blant topp tre siden 2015, så det er bare å se og lære for nordiske flyselskaper, sier Hermansson, som er glad for at flere flyselskaper har skiftet holdning i forhold til å kompensere sine passasjerer når noe går galt.
Les også: Redd for å fly? Dette er verdens tryggeste flyselskap

Stavanger Sola best i Norden

Man kan kalle Qatar en luftfartsnasjon etter årets kåring, for også i flyplasskåringen stikker Gulfstaten av med seieren. Passasjerene opplever Hamad International Airport i Doha som best, mens Athen International Airport og Tokyo Haneda International Airport følger på de neste plassene.
Nederst på listen finner vi noe overraskende London Stansted Airport og Kuwait International Airport.
Samtidig kan Stavanger Sola flyplass skryte av å være Nord-Europas best rangerte flyplass, med en hederlig 18. plass av de 142 flyplassene som er med på verdensbasis.

– Det er bare å gratulere

Dermed slår de både Trondheim Værnes (34. plass), København Kastrup (59. plass), Bergen Flesland (76. plass) og Oslo Gardermoen (78. plass). Stockholm Arlanda kommer på en skuffende 124. plass på AirHelps ranking, og er svakest av hovedstadsflyplassene i Norden.
– Det er bare å gratulere Sola lufthavn med et fantastisk resultat på 8,08 poeng av totalt 10 mulige. Sola slår store og kjente internasjonale flyplasser, noe som viser at man ikke må være størst for å være best, avslutter Andreas Hermansson i AirHelp.
Redd for å fly? Dette er verdens tryggeste flyselskap

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.