tirsdag 1. mai 2012

Lufthansa ansetter på korte kontrakter

Fra Stavanger Aftenblad:

Lufthansa søker etter leiepersonell

Det tyske flyselskapet Lufthansa følger Norwegian ved å leie nytt kabinpersonell på midlertidige og kortvarige kontrakter.
Lufthansa kommer for første gang til å hyre kabinansatte fra flere europeiske land via vikarbyrå når den nye flyplassen utenfor Berlin åpner 3. juni. De nyansatte vil bli tilbudt midlertidige arbeidskontrakter med to års varighet, opplyser direktør Oliver Wagner i Lufthansa, til Aftenbladet.
Personellet som ansettes vil få samme lønn som deres øvrige kolleger i Lufthansa. De må imidlertid finne seg i å arbeide opptil 10 prosent mer for pengene enn de øvrige kabinansatte i selskapet.
Ordningen er svært omstridt i Lufthansa. Fagforeningen er sterkt i mot.
Ledelsen i flyselskapet presser likevel ordningen gjennom siden basen i Berlin er ny. Den blir etablert på Berlin Brandenburg Willy Brandt-flyplassen som er under bygging ved den gamle Schönefeldt-flyplassen i tidligere Øst-Berlin.
Til åpningen av den nye flyplassen utvider Lufthansa basen i Berlin fra 9 til 15 fly. Det er den utvidede flåten de nyansatte skal bemanne.
Direktør Wagner opplyser at hver enkelt vikar må forhandle om ny kontrakt når ansettelsestiden på to år er over. Et viktig krav for å bli ansatt er at vedkommende snakker tysk. Det er heller ikke noen automatikk at kontraktene forlenges etter to år.
Den nye leieordningen skal foreløpig bare gjelde kabinansatte og i Berlin. Flygere vil fortsatt bli ansatt direkte i flyselskapet.
Det er den anstrengte økonomien i Lufthansa som tvinger selskapet til å leie nytt kabinpersonale via utleiebyråer. Selskapet skal spare 11,2 milliarder kroner de neste to årene.
Bare i moderselskapet skal det kuttes for sju milliarder kroner. Også lufthavnavgifter og personellkostnader skal reduseres med fem prosent de neste to årene.
Uføret som har rammet Lufthansa inntreffer overraskende. Så sent som i 2010 presenterte selskapet et overskudd på 8,8 milliarder kroner. Lufthansa flyr for tiden tre ganger daglig mellom Stavanger og Frankfurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.